istakli da je potrebno nastaviti predan rad koji će donijeti konkretne rezultate

Krivokapić - Santander: Crna Gora da bude svjetionik za djecu

"Na toj liniji, istaknut je značaj zaštite djece od nasilja i svih oblika eksploatacije, obezbjeđivanja kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja za svu djecu, kao i osnaživanja mladih i adolescenata, medija i nevladinog sektora", zaključuje se u saopštenju Ministarstva

3833 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Nova Vlada Crne Gore predstavlja svjetionik za djecu, budući da su djeca visoko među prioritetima Vlade i premijera, poručeno je sa sastanka ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i šefa Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori, Huana Santandera.

Krivokapić je tom prilikom pohvalio partnerski odnos sa UNICEF-om, koji odlikuje kontinuirana podrška nacionalnim institucijama u osnaživanju i zaštiti dječijih prava.

Sagovornici su istakli da je potrebno nastaviti predan rad koji će donijeti konkretne rezultate na unapređenju prava djeteta, čemu će doprinijeti i novi usaglašeni Program saradnje Vlade i UNICEF-a za period 2023-2027. godine.

"Kao dio institucionalnog utemeljenja, koji koincidira sa ciljevima UNICEF-a, sagovornici su se podsjetili dostignuća tadašnjeg predsjednika Skupštine Krivokapića, za čije vrijeme su uspostavljeni Otvoreni parlament, Dječiji parlament, Demokratske radionice, kao i programi stažiranja za NVO sektor, koji predstavljaju zalog za očuvanje ljudskog kapitala", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Krivokapić je kazao da će Crna Gora tokom predsjedavanja Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kao i kroz rad u Savjetu UN za ljudska prava, aktivno promovisati ključne vrijednosti dječijih prava.

"Na toj liniji, istaknut je značaj zaštite djece od nasilja i svih oblika eksploatacije, obezbjeđivanja kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja za svu djecu, kao i osnaživanja mladih i adolescenata, medija i nevladinog sektora", zaključuje se u saopštenju.