Mještani Starog grad u Budvi opet blokirali rampu kod gradskog parka

"Parking pripada onima koji žive u Starom gradu i to jasno piše u Pravilniku koji je potpisao predsjednik Opštine Marko Carević"

7155 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Stanovnici Staroga grada jutros su automobilima blokirali rampu kod gradskog parka u znak nezadovoljstva radom opštinskog preduzeća Parking servis i načina na koji se izdaju propusnice za parkiranje u kontakt zoni.

Predsjednik Savjeta MZ "Stari grad" Ognjen Balabušić kazao je "Vijestima" da traže da se sve propusnice usklade sa važećim Pravilnikom i da se parking kod Stare sutobuske vrati mještanima Starog grada na korišćenje.

On je kazao da problem postoji dvije decenije i da sada ljudi koji žive u Starom gradu nemaju gdje da parkiraju svoje automobile.

blokada rampe Budva
foto: Privatna arhiva

"Tražimo da se uklone sva vozila, da se ukloni rampa i postave takozvani mobilni stubići. Da se isključi ljudski faktor, jer upravo oni koji rade na rampi svakodnevno propuštaju vozila. Stanje je neodrživo. Parking pripada onima koji žive u Starom gradu i to jasno piše u Pravilniku koji je potpisao predsjednik Opštine Marko Carević", kazao je Balabušić.

Blokada je počela u 9 časova i trajala je sat vremena. Mještani najavljuju nove proteste.

Bonus video: