URA: Licemjerju DPS nema kraja - uništili Goricu, a sad je navodno brane

"Da parodija bude veća, investitori nisu mogli graditi objekat na prvobitnoj parceli, već su istu parcelu proširili i dokompletirali - uz podršku lokalnih vlasti, kako bi se mogli započeti radovi", saopštili su iz te partije

3109 pregleda 11 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Licemjerje rukovodstva Glavnog grada i lokalne Demokratske partije socijalista (DPS), koji se sinoć učio kulturi protesta i koji uporno pokušavaju da prebace sopstvenu odgovornost za haos na Gorici novom rukovodstvu Ministarstva, ovih dana doseže nadrealne granice, saopštili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Zbog toga, kako navode, dok URA po ko zna koji put "pokušava spasiti Goricu od nasrtaja DPS-a", ukazuju na par činjenica, tačnije hronologiju dešavanja, "koji potvrđuju nedvosmislene i otvorene namjere DPS-a da se Gorica betonira i devastira".

"DUP "Nova Varoš 2", po kome se gradi nova stambena zgrada na padinama brda, usvojen je 18. septembra 2018. godine u Skupštini Glavnog grada, glasovima DPS-a, SD-a i drugih predstavnika lokalne većine. Taj katastrofalni DUP, koji je URA i tada oštro kritikovala, ucrtao je na desetine novih zgrada širom padina brda Gorica, čijom realizacijom bi se trajno i bespovratno uništio prostor našeg najljepšeg brda", podsjetila je URA.

Oni navode da je taj DPS-ov DUP pružio legalnu mogućnost investitorima da prikupe neophodnu dokumentaciju i da krenu u izgradnju objekta.

"Da parodija bude veća, investitori nisu mogli graditi objekat na prvobitnoj parceli, već su istu parcelu proširili i dokompletirali - uz podršku lokalnih vlasti, kako bi se mogli započeti radovi", saopštili su iz te partije.

Kako navode, krajem 2019. godine su podigli glas i protiv tada najavljene izgradnje nove zgrade, u blizini ove koja se ovih dana gradi na Gorici, "nakon čijeg pritiska je Glavni grad i tadašnja Vlada Duška Markovića zabranila izgradnju na navedenim parcelama".

"Tada je, u februaru 2020. godine, Vlada DPS-a, na iznuđeni predlog Ivana Vukovića, zabranila građenje objekata na više urbanističkih parcela, ali NE i na ovoj parceli, na kojoj se danas gradi novi objekat. Da su imali zeru volje, tada bi riješili čitav problem i danas ne bi morali rješavati haos koji su za sobom ostavili", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz te partije su opet pozvali Glavni grad da obnovi razgovore sa investitorima i da se pristupi razmjeni parcela, u korist svih zainteresovanih strana i javnog interesa.