NVO "Izvor života" obilježila jubilej: Za pet godina realizovali projekte u vrijednosti tri miliona eura

„Poslali smo na liječenje 72. djece prikupljanjemm pomoći kroz razne akcije, kao i 21. odrasla osoba. Naša četiri volontera su bili donori organi, a sprema se još jedan volonter da donira bubreg“, kazala direktorica te nevladine organizacije Konstantina Vojinović

1131 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

NVO „Izvor života“ obilježila je mali jubilej – pet godina rada. Bila je to prilika da se direktorica te nevladine organizacije, Konstantina Vojinović, zahvali svima koji su im pomogli da njihovi mnogobrojni projekti budu uspješno realizovani, kao i da podsjeti na dio onoga što su uradili u proteklih pet godina.

„Poslali smo na liječenje 72. djece prikupljanjemm pomoći kroz razne akcije, kao i 21. odrasla osoba. Naša četiri volontera su bili donori organi, a sprema se još jedan volonter da donira bubreg“, kazala Vojinović.

Prije tri godine su otvorili narodnu kuhinju i do danas su pripremili 286 hiljada obroka. Uručili su 12.636 prehrambenih i 980 paketa hemije, preko sedam hiljada novogodišnjih paketića, 1.800 kilograma slatkiša i 680 kilograma torti i kolača.

„Adaptirali smo 35 kuća, sa partnerima smo izgradili 25 stambenih jedinica, a sa nikšićkim Crvenim krstom i organizacijom 'Srbi za Srbe' pravimo kuću za Matoviće i Mirkoviće. Uručili smo osam kamiona polovnih stvari, devet kamiona polovne garderobe, dva kamiona novih stvari, 320 paketa za bebe, oko 200 pari nove obuće, 270 lap topova, 125 mobilnih telefona. Podijelili smo za 8. mart i 1. 500 cvjetova...I još niz akcija o kojima svjedoči vrijeme iza nas“, kazala je Vojinović.

Za pomenute akcije urošeno je oko tri miliona eura, a kako je Vojinović kazala samo sedam odsto novca je prošlo preko njihovog žiro računa (za gorivo i struju), dok je ostatak uplaćivan direktno korisnicima, ili u vidu namirnica, građevinskog materijala i slično.

U sklopu jubileja prikazan je kratak film o životu direktorice NVO „Izvor života“, kao i video sa isječcima iz novina o njihovim realizovanim aktivnostima. Umjesto koktela, odlučili su da novac uplate Božidaru Janjuševiću, Nikšićaninu kome je potrebna druga transplatacija bubrega.

Bonus video: