Krapović: Luketić svojim djelima i nesvakidašnjom energijom ostavio neizbrisiv trag

Činilo se kao da je cijeli svoj život posvijetio budućim generacijama, dodaje Krapović, želeći da im približi i ispriča istoriju ovoga kraja, da im probudi ponos i podstakne ih da više poštuju svoje pretke i svoju Budvu

3293 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Trg pjesnika će uvijek pamtiti Mira Luketića, tu ćemo se uvijek, u prolazu, sjetiti njegovih čuvenih književnih večeri i predavanja, njegove mudrosti i ljubavi prema njegovoj Budvi, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović.

"Sa velikom tugom, građani Budve, komšije i prijatelji, primili su vijest o smrti našeg uvaženog sugrađanina dr Mira Luketića, istoričara i publiciste, koji je svojim djelima i nesvakidašnjom energijom ostavio neizbrisiv trag u vanvremenskoj istoriji naše Budve", kazao je on.

Krapović ističe da je ljubav Luketića prema Paštrovićima i Budvi bila pretočena u hiljade stranica koje svjedoče o davnim vremenima i ljudima, "koji su baš poput njega, obilježili i trajno zadužili Budvu".

Povezani članci

20. Jun 2022.

Preminuo Miroslav Luketić

Činilo se kao da je cijeli svoj život posvijetio budućim generacijama, dodaje Krapović, želeći da im približi i ispriča istoriju ovoga kraja, da im probudi ponos i podstakne ih da više poštuju svoje pretke i svoju Budvu.

"Svaka naredna pozorišna predstava, predavanje, književno veče ili izložba probudiće uspomenu na dr Mira Luketića koji je uvijek na takvim događajima bio nezaobilazan, bilo u publici ili ispred nje. I tada je svaki razgovor sa njim mogao samo da upotpuni doživljaj ili izazove smijeh zbog njemu svojstvenog humora", zaključuje Krapović.

Bonus video: