Počela borba protiv buke u lokalima

Vlasnici i menadžeri upozoreni da moraju da se drže zakonskog nivoa prilikom emitovanja muzike. Svi su posebno upozoreni da će svako evetualno prekoračenje nivoa emitovane buke ubuduće biti sankcionisano visokim kaznama koje propisuje zakon i to maksimum dva puta

8669 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Predstavnici mjesnih zajednica “Stari grad” i “Gospoština” su preksinošnje večeri nakon 23 časa zajedno sa predstavnikom Udruženja ugostitelja Budve, timom Komunalne inspekcije i Komunalne policije, kao i predstavnikom ugostitelja iz čijih lokala je u prethodnom periodu evidentirano emitovanje muzike u intenzitetu preko zakonom dozvoljene granice, uradili zajednički obilazak ugostiteljskih lokala u centralnoj gradskoj zoni.

”Obišli su sve objekte, u kojima se emituje glasna muzika, u zoni od hotela Budva duž šetališta pa sve do Starog grada. Posebna pažnja je posvećena svim objektima u zoni Starog grada koja je evidentno najugroženija problemom prekomjene buke u večenjim časovima. Tokom obilaska je Komunalna inspekcija i policija uradila mjerenje nivoa buke specijalizovanim uređajem u svim ugostiteljskim objektima. Na svim lokacijama gdje je konstatovano prekoračenje nivoa buke je muzika je smanjena na dozvoljen nivo, a vlasnici i menadžeri lokala upozoreni da moraju da se ubuduće obavezno drže zakonskog nivoa prilikom emitovanja muzike. U nekim lokalima su vlasnici upozoreni da treba da usmjere zvučnike u drugom pravcu kako ne bi direktno smetali stanarima u obližnim objektima preko puta”, kazao je za “Vijesti” član Savjeta MZ “Stari grad” Luka Vučković.

Svi vlasnici i menadžeri ugostiteljskih objekata, kako je dodao, su posebno upozoreni da će svako evetualno prekoračenje nivoa emitovane buke ubuduće biti sankcionisano visokim kaznama koje propisuje zakon i to maksimum dva puta.

”Nakon toga će, po prethodno uspostavljenom dogovoru sa gradonačelnikom Markom Carevićem, a u sklaldu sa zakonskim ovlašćenjima, Sekretarijat za privredu sprovesti nepopularnu mjeru koju propisuje zakon, a to znači automatsko gubljenje rješenja za rad za tog ugostitelja. Svi prisutni su iskazali jasan stav da ne bi željeli da nijedan ugostitelj dođe u tu poziciju, ali da to isključivo zavisi od njih i da će dosljednom promjenom zakona sebi omogućiti nesmetano poslovanje, a građanima Budve i turistima adekvatan odmor i miran san u noćnom časovima. Svi prisutni iskazali zadovoljstvo kooperativnim stavom svih ugostitelja i njihovim obećanjem da će se ubuduće držati zakonskih normi kada je emitovanje buke u pitanju. Komunalna inspekcija i policija će ubuduće redovno obilaziti sve ugostiteljske objete i provjeravati da li se ugostitelji drže uspostavljneog dogovora sa predstavnicima mjesnih zajednica, udruženja ugostitelja i Komunalnom inspekcijom”, kazao je Vučković.

Bonus video: