Nikšićani obilježili Dan olimpizma: Grad sporta koji je iznjedrio mnogo olimpijaca

"Nadam se da su među vama i oni koji će u budućnosti afirmisati ne samo naš grad, nego i Crnu Goru. Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela - izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje", kazala je Petrović Njegoš

2304 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Najmlađi Nikšićani su sportskim aktivnostima u gradskom parku obilježili Dan olimpizma. Događaj je organizovao Biciklistički klub (BK) “Perun” pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Ana Petrović Njegoš, iz “Perun”-a, podsjetila je da je Olimpijski dan ustanovljen 1948. godine u znak sjećanja na 23. jun 1894. kada je formiran Međunarodni olimpijski komitet.

Kako je istakla, sport je univerzalan jezik među ljudima.

"Nikšić je grad sporta i iznjedrio je mnogo sportista koji su već nastupali na Olimpijskim igrama. Nadam se da su među vama i oni koji će u budućnosti afirmisati ne samo naš grad, nego i Crnu Goru. Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela - izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje", kazala je Petrović Njegoš.

Kako je istakla, sport je nezamisliv bez zdravih stilova života , a ordinacija "Balans" se potrudila da zainteresovanim učesnicima omogući mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska, ali i podijeli savjete o zdravoj ishrani.

"Sportski turizam je nezaobilazan vid turističke ponude i sa nama je Turistička organizacija", kazala je Petrović

Predrag Marsenić, iz COK-a, kazao je da je Nikšić uvijek bio grad sporta i da se nada da će tako biti i ubuduće. Izrazio je nadu da i među sportistima koji učestvuju u obilježavanju Dana olimpizma ima budućih asova.

"Nikšić je iznjedrio brojne vrhunske sportiste. Nadam se da i među vama ima budućih olimpijaca sa kojima ćemo se svi zajedno ponositi", kazao je Marsenić.

Učešće u obilježavanju Dana olimpizma uzeli su mališani iz JPU "Dragan Kovačević" i članovi fudbalskog, košarkaškog i odbojkaškog kluba "Sutjeska", džudo kluba "Akademik", atletskog kluba "Nikšić" , ženskog odbojkaškog kluba "Sutjeska", karate kluba "Onogošt", rukometnih klubova "Levalea 2010" i "Trebjesa", City fitnesa , planinarskog smučarskog kluba "Javorak" , streljačkog kluba "Čelik", omladinskog fudbalskog kluba "Nikšić", bokserskog kluba "NK" , plivačkog vaterpolo kluba "Nikšić" , društva sportskih rekreativaca "Veterani NK", ski kluba "Pahuljice", NVO "Snaga mladih". Tu su bili i volonteri Crvenog krsta, Specijalne olimpijade Nikšić, kao i članovi D models agencije i Farmasi.

Učenicima manifestacije dodijeljene su zahvalnice.

Bonus video: