Kovačević i Luković potpisali sporazum o saradnji, cilj afirmacija inženjerske struke

Inženjerska komora i lokalna uprava Nikšića realizovaće aktivnosti koje treba da doprinesu unapređenju lokalnog poslovnog ambijenta u kojem rade inženjeri/ke

3126 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Inženjerske komore Crne Gore, Nikola Luković, i predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, potpisali su sporazum o saradnji koji će imati za cilj afirmaciju inženjerske struke u nivou lokalne samoprave.

„Aktivnosti će se odnositi na pripremu zajedničkih projekata - programa i apliciranje kod potencijalnih donatora sa posebnim osvrtom na EU fondove, saradnji na realizaciji stručnih predavanja, raspravama, okruglim stolovima, forumima, konferencijama na teme od zajedničkog interesa, radionicama, seminarima, predavanjima, zajedničkim sastanci i drugim aktivnostima koje bi bile usmjerene na promociju edukacije i znanja, i unapređenje uslova poslovanja“, navodi se u saopštenju za javnost.

Inženjerska komora i lokalna uprava Nikšića realizovaće aktivnosti koje treba da doprinesu unapređenju lokalnog poslovnog ambijenta u kojem rade inženjeri/ke.

Tu su i uzajamna gostovanja na događajima koje organizuje Inženjerska komora i Opština, međusobna podrška u posredovanju i animaciji nezaspolenih inženjera/ki, organizacija usmjerenih radionica i panel diskusija sa lokalnim inženjerima/kama u cilju analiza njihovih potreba i problema sa kojima se suočavaju u praksi.

Inženjerska komora i Opština Nikšić će, na temelju sporazuma, u najskorije vrijeme preduzeti konkretne aktivnosti u cilju ostvarivanja „mjerljivih rezultata zajedničkog djelovanja, a na zadovoljstvo obje strane“.

Bonus video: