Nikšić: Stipendija za dva najbolja studenta iz Župe

“Na ovaj način želimo da bar malo olakšamo studiranje najboljim studentima i damo im podstrek da nakon završetka školovanja bar dio stečenog znanja usmjere ka razvoju naše mjesne zajednice"
1 komentar(a)
Župa Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Župa Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 11.10.2017. 12:40h

Mjesna zajednica Župa nikšićka odlučila je da stipendira dva najbolja studenta čije prebivalište je u toj MZ. Akcija je pokrenuta prošle godine kada je stipendiju dobila Marija Mitrović, studentkinja crnogorskog jezika na nikšićkom Filološkom fakultetu, koja je imala najveći prosjek od prijavljenih kandidata, 9,82.

“Ove godine Savjet Mjesne zajednice obezbijedio je novčana sredstva za dva najbolja studenta treće i narednih godina studija. Mjesečni iznos stipendije po jednom studentu je 50 eura, a rok za podnošenje dokumenata je od 15.oktobra do 15.novembra”, kazao je predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović.

Prijavljeni kandidati moraju biti redovni studenti, imati prosječnu ocjenu devet i više i prebivalište na području MZ Župa. Najbolji studenti će po 50 eura primati narednih devet mjeseci (od novembra do juna i za septembar 2018.).

“Na ovaj način želimo da bar malo olakšamo studiranje najboljim studentima i damo im podstrek da nakon završetka školovanja bar dio stečenog znanja usmjere ka razvoju naše mjesne zajednice. Savjet MZ će nastojati da i u narednim godinama uloži napor kako bi obezbijedio novčana sredstva za stipendiranje većeg broja studenata, jer smatramo da je ulaganje u znanje najbolje i najisplativije ulaganje”, poručio je Radulović.

Bonus video: