reagovanje

FZO: Upućivanjem Boljevića u specijalnu bolnicu Meljine postignut najznačajniji cilj

"FZO je u dosadašnjem radu po ovim i sličnim zahtjevima osiguranika postupao bez odlaganja a sa ciljem što bržeg ostvarivanja zdravstvene zaštite naših građana"

9185 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) reagovao je na navode Milenka Boljevića, a koje su Vijesti objavile.

Reagovanje FZO objavljujemo u cjelosti

"U vezi navoda koji su objavljeni u dnevnom listu Vijesti dana 23.06. i 24.06.2022.godine, Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) daje sljedeće obraćanje:

Povodom slučaja Milenka Boljevića, kojem je obezbijeđena hiperbarična oksigena terapija od strane FZO, a o čemu je u prethodnom periodu izvještavao dnevni list Vijesti informišemo javnost o sljedećem:

Pacijent Milenko Boljević je od strane FZO, odgovarajuće Ljekarske komisije upućen na potrebno liječenje u skladu sa važečim propisima. Naime, kao i u većini drugih slučajeva, i po zahtjevu gospodina Boljevića je odlučeno u kratkom roku, od svega par dana, što predstavlja ustaljenu praksu da se pristigli zahtjevi rješavaju bez odlaganja, a u korist pacijenata. U konkretnom slučaju, koji je neopravdano poprimio medijsku pažnju, tokom procedure pozitivnog odgovora na zahtjev gospodina Boljevića došlo je do tehničke greške koja je vrlo brzo, nakon komunikacije sa pacijentom, ispravljena i izdat je odgovarajući uput na osnovu kojeg je gospodin Boljević u konačnom ostvario pravo na bolničko liječenje u zdravstvenoj ustanovi u Meljinama.

U prethodnim danima, javnost je imala priliku da svjedoči kako se u medijima plasira veliki broj neprovjerenih i netačnih informacija i koje ne odgovaraju činjeničnom stanju u vezi nastale situacije sa gospodinom Boljevićem. Ne želimo da vjerujemo da ovakve tendenciozne izjave imaju za cilj urušavanju ugleda FZO, kao jednog od najznačajnijih faktora u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Kako je navedeni slučaj neopravdano dobio značajnu medijsku pažnju, dužni smo radi javnosti da ukažemo da je FZO u dosadašnjem radu po ovim i sličnim zahtjevima osiguranika postupao bez odlaganja a sa ciljem što bržeg ostvarivanja zdravstvene zaštite naših građana.

Na kraju, možemo da konstatujemo da je ostvarivanjem prava za gospodina Boljevića i njegovim upućivanjem od strane FZO u specijalnu bolnicu Meljine postignut najznačajniji cilj, zaštita zdravlja naših građana i njihovo adekvatno liječenje, a da medijski natpisi, kakvog god sadržaja oni bili ostaju u drugom planu", navodi se u reagovanju FZO.