Penzioneri osnivaju Pokret, najavljuju proteste širom Crne Gore

Dogovoreno je da se naredni protest penzionera u Bijelom Polju zbog praznika Bajrama, sa 11. jula pomjeri na 14. jul i da se nakon osnivanja Pokreta penzionera započnu protesti u svim opštinama u Crnoj Gori

7798 pregleda 27 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka penzionera, Foto: Penzioneri sa sjevera
Sa današnjeg sastanka penzionera, Foto: Penzioneri sa sjevera

Na sastanku organizacionog odbora protesta penzionera na kojem su prisustvovali predstavnici penzionera iz Bijelog Polja, Berana, Rožaja, Pljevalja, Podgorice i Nikšića donijeta je odluka, da se osnuje Pokret penzionera Crne Gore.

To su saopštili Penzioneri sa sjevera.

"Želimo svi zajedno i udruženo da krenemo u borbu za prava svih penzionera u Crnoj Gori", dodaje se u saopštenju.

Dodajiu da je dogovoreno da se 1. jula u 12 sati u sali Opštine Bijelo Polje organizuje Osnivačka skupština pokreta penzionera Crne Gore, koja će biti otvorena za javnost i sve penzionere koji su zainteresovani da istoj prisustvuju.

Na ovakav način penzioneri će moći, kako kažu, pored protesta da djeluju preko pokreta i kroz institucije.

Na sastanku je dogovoreno, dodaju, da se naredni protest penzionera u Bijelom Polju zbog praznika Bajrama, sa 11. jula pomjeri na 14. jul i da se nakon osnivanja Pokreta penzionera započnu protesti u svim opštinama u Crnoj Gori.

"Gdje će se penzioneri boriti za svoja prava i svoje dostojanstvo", zaključuje se u saopštenju penzionera sa sjevera Crne Gore.

Bonus video: