Školu kajaka na Pivskom jezeru za vikend pohađalo tridesetak polaznika

Naredne sedmice bi trebalo da, nakon deset godina, na Pivskom jezeru bude organizovana i kajakaška regata na kojoj bi, pored polaznika škole kajaka, učešće uzeli i kajakaši iz klubova iz drugih gradova Crne Gore

1836 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PP Piva
Foto: PP Piva

Park prirode (PP) "Piva" je proteklog vikenda na Pivskom jezeru organizovao časove kajaka. Školom je rukovodio licencirani instruktor kajaka Srđan Vuković, koji je na kajacima jednosjedima i dvosjedima polaznicima, kojih je bilo tridesetak, predstavio osnove kajakinga i veslanja na jezeru.

"Polaznici škole su bili zadovoljni obukom i iskazali su interesovanje da se časovi i ubuduće održavaju, pa ćemo se potruditi da tako i bude, jer Pivsko jezero definitivno zaslužuje da se ovaj vid sporta i rekreacije održava na njemu", poručili su iz PP "Piva".

Naredne sedmice bi trebalo da, nakon deset godina, na Pivskom jezeru bude organizovana i kajakaška regata na kojoj bi, pored polaznika škole kajaka, učešće uzeli i kajakaši iz klubova iz drugih gradova Crne Gore.

foto: PP Piva

Prije deset godina je na Pivskom jezeru održana promotivna kajakaška regata i tada je oko 20 kajaka, dvosjeda i jednosjeda, vozilo rutu od Rosulja do Kućarišta, dugu pet kilometara.

foto: PP Piva

Iz PP "Piva" su podsjetili da je Pivsko jezero, dugo 42 kilometra, najveće vještačko jezero u Crnoj Gori i najveći rezervoar pitke vode na Balkanu, da je pogodno za ribolov, kupanje, kao i za razne sportove na mirnim vodama, kao i da je kajak jedan od tih sportova.

Bonus video: