Objavljen Konkurs za grantove za ranu fazu razvoja startapova: Podrška u iznosu od 200.000 eura

Cilj Konkursa je i unapređenje poslovanja u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti, a žele i da doprinesu povećanju broja startapova i njihovom kvalitetu poslovanja, kao i povezivanju crnogorskog ekosistema sa međunarodnim

3535 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja
Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je javni Konkurs za grantove za ranu fazu razvoja startapova ukupne vrijednosti 200.000eura.

Iz tog resora su pojasnili da se Konkursom sufinansiraju startap projekti koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije (poljoprivreda i lanac vrijednosti ishrane; energija i održiva životna sredina; održivi i zdravstveni turizam i ICT), kao i za projekte kojima se podstiču socijalne inovacije u ovim oblastima.

Iznos sredstava kojima će se podržati socijalne inovacije, kako su kazali, može biti najviše 20 odsto vrijednosti od ukupno dodijeljenih sredstava po ovom Konkursu.

"Iznos finansijske podrške po pojedinačnom projektu je od 6.000 do 20.000 eura i maksimnalno može iznositi do 80 odsto ukupne vrijednosti projekta, dok je trajanje predloženih projekata od šest do 12 mjeseci", saopštili su iz Ministarstva.

Prijave na Konkurs potrebno je dostaviti najkasnije do 20. septembra 2022. godine do 15.00 časova, a prijavljivanje se vrši isključivo online i to putem portala www.inovacije.gov.me.

"Kroz ovu finansijsku pomoć omogućavamo kontinuiranu podršku startapovima da, uprkos nastaloj situaciji sa Kovid-om, razvijaju inovativna rješenja s visokim potencijalom rasta na tržištu ili inovativna rješenja koja doprinose rješavanju društvenih izazova u prioritetnim područjima S3", kazali su iz tog resora.

Kako su naveli, cilj Konkursa je i unapređenje poslovanja u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti, a žele i da doprinesu povećanju broja startapova i njihovom kvalitetu poslovanja, kao i povezivanju crnogorskog ekosistema sa međunarodnim.

Tekst Konkurs i Uputstvo za podnosioce prijava možete pronaći OVDJE.

Bonus video: