Bjelici nagrada najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja

Bjelica će nagradu primiti krajem avgusta, kada će u Finskoj biti održan kongres FIEPS-a, organizacije osnovane 1923. u Briselu

4504 pregleda 30 komentar(a)
Bjelica, Foto: Luka Zeković
Bjelica, Foto: Luka Zeković

Nagrada "FIEP Europe Thulin Award", koju dodjeljuje najstarija evropska asocijacija u oblasti fizičkog vaspitanja, „FIEP Europe“, biće dodijeljena prof. dr Dušku Bjelici, redovnom profesoru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Bjelica će nagradu primiti krajem avgusta, kada će u Finskoj biti održan kongres FIEPS-a, organizacije koja je osnovana 1923. godine u Briselu.

„Cilj je da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima. 'FIEP Europe Thulin Award' je priznanje koje je ustanovljeno 2010. godine i predstavlja evropsko priznanje kojim se nagrađuju najpoznatije ličnosti iz oblasti fizičkog vaspitanja koje su dale veliki doprinos razvoju fizičkog vaspitanja na nacionalnom i na evropskom nivou iz oblasti sportskih nauka“, navodi se u saopštenju internacionalnog naučnog časopisa Sport Mont.

Podsjećaju da je Bjelica autor i koautor 74 knjige koje su univerzitetski udžbenici, naučne studije, naučne monografije i serijske publikacije, kao i da je objavio preko 400 naučnih radova među kojima su i oni u najprestižnijim svjetskim naučnim časopisima.

Bonus video: