"Bajkeri dobre volje" posjetili korisnike nikšićkog Dnevnog centra i uručili im poklone

"Ovakve posjete znače puno za naše korisnike. To je i skretanje pažnje na njih. Društvena sredina se na neki način okrenula i razvila se svijest kod naroda i ovoga je sve češće, a i mi sve češće boravimo van ustanove. Ovo je neka nova priča", kazao je direktor Dnevnog centra Radovan Draganić

2078 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

"Izgled grub, ali vole na kub", rekoše korisnici nikšićkog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju za njihove nove drugare – članove Fondacije „Bajkeri dobre volje“ koji su ih posjetili, družili se sa njima i uručili im poklone.

"Naša fondacija je fokusirana na djecu, bilo da su u pitanju djeca iz vrtića, ili sa smetnjama u razvoju. Puno nam je srce što možemo nekoga da obradujemo, da obiđemo mališane i pošaljemo im poruku da nijesu sami, da smo mi tu, da imaju našu veliku podršku i pomoć", kazao je Nikola Čvorović, jedan od "opasnih" momaka velikog srca koji su prepoznati po humanitarnim akcijama.

A da se lanac dobrote širi pokazali su poklonima koje su uručili korisnicima Dnevnog centra.

"Obišli smo mališane iz vrtića 'Pinokio' u Podgorici, družili se sa njima, a oni su poslali poklone koje smo donijeli djeci iz Dnevnog centra. Kad se spomenu bajkeri i vide motori svi misle da je riječ o opasnim momcima. Naš logo je srce, čime i želimo da pokažemo da smo daleko od 'opasnih' momaka. Mi smo prije svega porodični ljudi, humani, želimo i trudimo se da pomognemo. Želimo da razbijemo predrasude da smo opasni bajkeri, kako se priča. Mi smo, što bi rekli, ljudi iz naroda", uz osmijeh je kazao Nikola.

Njihova energija, širok osmijeh i moćni motori opčinili su korisnike Dnevnog centra koji su im, pored poklona koje su uradili zajedno sa svojim vaspitačima, poklonili i ono najznačajnije, ljubav.

"Ovakve posjete znače puno za naše korisnike. To je i skretanje pažnje na njih. Društvena sredina se na neki način okrenula i razvila se svijest kod naroda i ovoga je sve češće, a i mi sve češće boravimo van ustanove. Ovo je neka nova priča", kazao je direktor Dnevnog centra, Radovan Draganić.

Uz druženje, pjesmu "Svi treba da znaju šta drugarstvo znači, zajedno smo lepši, zajedno smo jači", ali i uz "Divlje jagode" i "Motore", i domaćini i gosti su se rastali bogatiji za jedno prijateljstvo.

Bonus video: