Zajedno u borbi za britansko tržište

Lokalne turističke organizacije u saradnji sa britanskim turopetorom zajednički će promovisati Boku Kotorsku

2010 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Sinisa Lukovic
Detalj iz Tivta, Foto: Sinisa Lukovic

Turističke organizacije gradova Boke Kotorske još jednom su se udružile, ovog puta sa ciljem zajedničke promocije na tržištu Velike Britanije. Riječ je o saradnji sa jednim od najvećih britanskih turoperatora “Jet2 Holidays”, inače filijali poznate avio-kompanije “Jet2.com”.

Ta avio-kompanija već dugi niz godina povezuje dubrovački aerodrom sa više velikih centara u Velikoj Britaniji, te samim tim značajno doprinosi “prelivanju” tamošnjih turista na teritoriju Boke Kotorske i Crne Gore. “Jet2.com” je najavio da će dogodine uvesti i redovne sezonske letove iz Velike Britanije direktno za aerodrom Tivat.

”Pored individualaca, trenutno su brojni i grupni dolasci sa britanskoj tržišta preko aerodrome Dubrovnik, imajući u vidu da hotelijeri iz Boke imaju saradnju sa turoperatorom ‘Jet2 Holidays’. Razlog više za saradnju je i činjenica da od sljedeće godine ‘Jet2.com’ uvodi direktne letove za Crnu Goru, povezujući tivatski aerodrom sa Mančesterom, ujedno glavnom bazom putnika pomenute avio kompanije”, saopšteno je juče iz Turističke organizacije Tivat.

Naveli su da se saradnja turističkih organizacija gradova Boke sa turoperatorom “Jet2Holidays”, bazira na plasiranju informacija o našim turističkim destinacijama putem renomiranih kanala digitalnog marktinga kompanije “Jet2 Holidays”.

”Na taj način se dodatno animiraju turisti koji svoje putovanje planiraju putem aerodroma Čilipi, ali se istovremeno šalje snažna poruka i svima onima koji planiraju putovanja u 2023. godini. Cilj ove marketinške kampanje je promovisati Boku Kotorsku kao prirodnu i geografsku cijelinu sa jedinstvenim turističkim potencijalima i proizvodima”, pojašnjavaju iz TO Tivat.

”Kanali digitalnog marketinga kompanije ‘Jet2 Holidays’, koje karakteriše milionski auditorijum, garancija su da će poruke koje šaljemo rezultirati maksimalnom efikasnošću. Smatramo da kampanje ovog tipa imaju veliki značaj za jačanje turističkih brendova Boke Kotorske i Crne Gore, poruka je koju šalju iz turističkih organizacija gradova Boke Kotorske.

Steve Heapy, generalni direktor “Jet2.com” i “Jet2Holidays” istakao je da će tokom ove i naredne sezone povezivati Dubrovnik sa osam aerodroma u Velikoj Britaniji, obezbjeđujući turistima odličan pristup regionu Boke Kotorske.

”Sljedeće ljeto smatramo prekretnicom, uvođenjem direktne avio-linije Tivat–Mančester. Radujemo se partnerstvu sa turističkim organizacijama Herceg Novog, Kotora i Tivta u našoj zajedničkoj namjeri da slavimo ovaj divni region i privučemo brojne turiste da osjete ovu magiju. Naše poznato i nagrađivano poslovanje u kombinaciji sa prirodnim ljepotama Boke, garancija su velikog uspjeha”, ocijenio je prvi čovjek britanskog turoperatora i avio-kompanije.

Bonus video: