Delegacija VDT-a u zvaničnoj posjeti Evropskoj jedinici za pravosudnu saradnju u Hagu

Kako navode, tokom sastanka je "pohvaljena dosadašnja saradnja sa EUROJUST-om i istaknuto uvjerenje da će se, na obostrano zadovoljstvo, saradnja nastaviti i u narednom periodu"

2384 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Kabinet Vrhovnog državnog tužilaštva
Foto: Kabinet Vrhovnog državnog tužilaštva

Delegacija Državnog tužilaštva Crne Gore, na čelu sa vršiteljkom dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Majom Jovanović, boravi u zvaničnoj posjeti Evropskoj jedinici za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu.

To je saopšteno iz Kabineta Vrhovnog državnog tužilaštva.

Posjeta je, kako navode, organizovana na poziv predsjednika EUROJUST-a Ladislava Hamrana.

"Tokom sastanka sa predsjednikom EUROJUST-a istaknuto je da je da je riječ o prvoj posjeti EUROJUST-u od strane rukovodilaca Državnog tužilaštva Crne Gore od potpisivanja Sporazuma o saradnji 2016.godine. Sagovornici su se saglasili da je glavni prioritet i istovremeno najveći izazov pred Državnim tužilaštvom Crne Gore borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, u čemu će državnotužilačka organizacija Crne Gore imati punu podršku EUROJUST-a", piše u saopštenju Kabineta.

Kako navode, tokom sastanka je "pohvaljena dosadašnja saradnja sa EUROJUST-om i istaknuto uvjerenje da će se, na obostrano zadovoljstvo, saradnja nastaviti i u narednom periodu."

Sastanku sa predsjednikom EUROJUST-a pored v.d. VDT-a Maje Jovanović, prisustvovali su glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, državna tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om Jelena Đaletić, načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, sekretarka Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore Maja Raspopović i savjetnik u Specijalnom državnom tužilaštvu Milan Dakić.

Bonus video: