Zakazana hitna elektronska sjednica: Smjenjuju Đuraškovića iz Regionalnog vodovoda?

Lakušić u dopisu za zakazivanje sjednice, u koji su "Vijesti" imale uvid, navodi da je hitnu sjednicu inicirala ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović

31651 pregleda 26 komentar(a)
Regionalni vodovod, Foto: Regionalni vodovod
Regionalni vodovod, Foto: Regionalni vodovod

Predsjednik Odbora direktora kompanije Regionalni vodovod Crnogorsko primorje Zoran Lakušić zakazao je za sjutra hitnu elektronsku sjednicu Odbora direktora na čijem dnevnom redu će se razmatrati postupanje izvršnog direktora ove državne kompanije Josipa Đuraškovića u odnosu sa Zakonom o privrednim društvima te odluke i zaključke Odbora.

Lakušić u dopisu za zakazivanje sjednice, u koji su "Vijesti" imale uvid, navodi da je hitnu sjednicu inicirala ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

"Sjednica se zakazuje na osnovu dopisa mijistarke Ane Novaković Đurović ispred resornog ministarstva koje je zaduženo za vršenje nadzora nad radom i poslovanjem DOO "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje". U dopisu se zahtijeva da se u hitnom roku zakaže sjednica Odbora direktora na kojoj će se razmatrati postupanje izvršnog direktora", naveo je između ostalog Lakušić.

On je naveo da je Odbor direktora upoznao ministarku o problemima saradnje na relaciji Odbor - Đurašković a koja traje duže vrijeme.

Đurašković je kadar Demokratske Crne Gore, dok je Lakušić kadar Demokratskog fronta (DF), odnosno Demokratske narodne partije (DNP).

Lakušić je sredinom maja takođe bio zakazao elektronsku sjednica na čijem dnevnom redu je bila smjena Đuraškovića, ali je tada dopisom Novaković Đurović ona odložena, kako je tada obrazloženo dok sa radom ne završi Komisija koju je ovo resorno ministarstvo formiralo, a čiji je je zadatak bilo utvrđivanje usklađenosti odluka koje je donio Odbor direktora i izvršni direktor sa Zakonom o privrednim društvima i aktima ovog javnog preduzeća.

Da će se Đurašković naći na "odstrijelu", bilo je očekivano, nakon aktuelnih političkih zbivanja i najava smjena kadrova Demokrata sa pozicija u državnim kompanijama.

Inspekcije koje su u prethodnom periodu "češljale" rad Đuraškovića, nakon prijava koje su dolazile, nisu našle nepravilnosti, a on je u više navrata isticao da je kompaniju koju je zatekao u minusu, finansijski oporavio.

Bonus video: