NVO Carp security group: Direktor NPCG zaposlio preko 50 nestručnih lica, on sam ne ispunjava uslove za to radno mjesto

"Čovjek koji je u sred bijela dana puštao lica da izlovljavaju ribu nelegalnim sredstvima, čovjek koji je u pozne godine, čovjek koji ide u lov na divlje svinje i ako je svaki vid lova puškom u NP krivično djelo"

5786 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija (NVO) "Carp security group" saopštila je da je direktor Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) Aleksandar Bulatović doveo Skadarsko jezero "u očajno stanje", dodajući da taj lokalitet iz dana u dan "doživljava zadnje trzaje i borbe za opstanak".

Iz te NVO u saopštenju navode da su se više puta obraćali premijeru Dritanu Abazoviću da se "neko okrene na jezero", ali da "nažalost, to nikome nije u interesu".

"Na mjesto šefa službe zaštite je došao visegodišnji nevjerni toma, čovjek protiv kojeg se vodi preko 10 disciplinskih postupaka, čovjek koji je u sred bijela dana puštao lica da izlovljavaju ribu nelegalnim sredstvima, čovjek koji je u pozne godine, čovjek koji ide u lov na divlje svinje i ako je svaki vid lova puškom u NP krivično djelo. Direktor NPCG je zaposlio preko 50 ljudi na privremenim i povremenim ugovorima u NPCG većinom nestručnih, kao što i sam direktor NPCG koji ne ispunjava uslove za to radno mjesto i kao što je primjer šefa logistike koji je izjavio da je Skadarsko jezero vidio samo na televizor kome su unaprijed namjestili konkurs", piše u saopštenju.

Dodaju da to javno preduzeće već mjesecima ne podnosi završni račun za 2021. godinu, niti da usvaja finansijski plan, a da su "svi mogući rokovi probijeni još od od 31. decembra prošle godine".

"Ali inspekcija ne dolazi, dovedeno je u pitanje očuvanje ribljeg fonda, nedelje prolaze a nadležni ne okreću glavu ! Očekujemo u narednim danima smjenu uprave JPNPCG, očekujemo da se ispita kako je dobio svaki zaposleni posao od vremena Marine Jočić i njene sijenke Jelene Kljajević, tražimo da dovedu kompetetne ljude, očekujemo i pozivamo " Vladu Crne Gore" da se uhvati u koštac sa ovim poslednjim ekokriminalom!", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: