Privredni sud: OK "Budvanska rivijera" da plati za salu 229.739 eura

„Budvanska rivijera“ moraće da isplati Mediteranskom sportskom centru 229.739 eura za korišćenje dvorane
87 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Vesko Belojević
Miloš Marović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.10.2017. 20:02h

Odbojkaški klub „Budvanska rivijera“ moraće da isplati opštinakom preduzeću Mediteranski sportski centar 229.739 eura na ime duga za korišćenje sporstke dvorane.

To je presuda Privrednog suda u Podgorici u sporu koji je to opštinsko preduzeće pokrenulo protiv nekadašnjeg crnogorskog odbojkaškog lidera, privatnog kluba, na čijem se čalu dugi niz godina nalazili ljudi bliski porodici Svetozara Marovića, šefa budvanske kriminalne grupe.

Direktor Mediteranskog sportskog centra Nikola Vučićević potvrdio je za „Vijesti“ da je spor pozitivno okončan za to preduzeće, navodeći da su time i potvrđene sumnje novog rukovodstva Mediteranskog sportskog centra o sumnjivim koruptivnim ugovorima koji su zaključivani sa odbojkaškim klubom.

„Kada sam preuzeo funkciju direktora preduzeća zatekao sam sudski spor koji je pokrenut, ali je bilo upitno to što se niko nije pojavljivao na ročišta i zastupa interese naše firme. Riječ je o velikom dugovanju. Mi smo odmah angažovali pravnog zatsupnika advokata Borisa Barovića, koji je preuzeo da zastupa našu firmu. Samo dva dana dijelilo je od toga da se tužba odbaci i na taj način dugovanje „oprosti“ Budvanskoj rivijeri. Advokat je preuzeo spor i riješen je u našu korist“, kazao je Vučićević.

On je ponovio da je dug nastao po osnovu korišćenja sportske dvorane za treninge i utakmice odbojkaškog kluba.

„Dvoranu su koristile muška, i ženska ekipa i to smo naveli u našoj tužbi, što je sud i prihvatio kao vjerodostojno i presudio da je naše potraživanje od gotovo 230 hiljada eura sa pripadajućom kamatom“, istakao je Vučićević. Zastupnik odbojkaškog kluba “Budvanska rivijera“ nije se pojavio na posljednjem ročištu održanom krajem septembra, a sud je donio presudu, koja je juče postala pravosnažna.

Ono što je bilo interesantno u ovom sporu je i to što je isti advokat zastupao i Mediteranski sportski centar i odbojkaški klub , što je bio konflikt interesa i na šta je nova uprava ukazala da je bio cilj da se spor izgubi.

Posrnuli klub , koji se nalazi u finansijskim problemima, dok je na njegovom čelu bio Miloš Marović, sin nekadašnjeg funkcionera DPS Svetozara Marovića,iz opštinske kase godišnje je dobijao najmanje po 225 hiljada eura.

Od 2001. godine i prve šampionske titule do danas Budva se okitila sa 18 trofeja. Obojkaški klub Budvanska rivijera će vjerovatno, prestati da postoji, osim ako se ne pojavi neko voljan da pokrije dugove i finansira klub , nagomilao je veliki finansijske dugove. Dugovanja su dostigla nekoliko stotina hiljada eura, a u red na naplatu duga čekaju osim Mediteranskog sportskog centra i bivši igrači, autoprevoznik Mediteran expres, restoran Kužina...

Kulminacija problema je bila prošla sezona, kada su izgubljena oba trofeja na domaćoj sceni. Budvanska rivijera u ovom trenutku privatni klub firma „Smeč“, bliska porodici Marović.

Pred odbornicima se nalazi odluka o osnivanju novog gradskog odbojkaškog kluba, koji bi se zvao „Budva“. Zbog nedostatka kvoruma, sjednica koja je započela još krajem maja, u tri navrata je prekidana, a odluka o klubu čeka na usvajanje. Rukovodstvo Mediteranskog sportskog kluba podnijelo je i krivične prijave protiv bivše uprave ovoga opštinskog preduzeća, zbog, kako sumnjaju, koruptivnih ugovora koji su zakljičivani u dva navrata sa odbojkaškim klubom.

Pokrenuće postupak da se prodaju poslovni prostori odbojkaškog kluba

Imajujći u vidu da je odbojkaški klub praktično ugašen, naplatu potraživanja, kako nova uprava „Mediteranskog sportskog centra“ planira da ostvari preko imovine, koja je ostala .„ Odbojkaški klub ima nekoliko svojih poslovnih prostora, pa ukoliko ne budu izmirili svoju obavezu, koju su dužni po osnovu ove sudske presude, mi ćemo pokrenuti postupak da se to izvrši na osnovu njihove imovine“, kazao je Vučićević.

Bonus video: