"Taman kad se policajci ponadaju da će sačuvati ove mizerne plate, ministri im tresnu novu šamarčinu..."

Kako se navodi u saopštenju, poniženjima policijskih službenika izgleda nema kraja

9934 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Članovi Glavnog odbora (GO) Sindikata Uprave policije pozvali su kolege na protest ispred Vlade u četvrtak zbog neispunjenog obećanja o povećanju plate od deset odsto.

Kako se navodi u saopštenju, poniženjima policijskih službenika izgleda nema kraja.

"Taman kad se ponadaju da će makar sačuvati ove mizerne plate koje imaju ministri im tresnu novu šamarčinu i tako im pokažu da nisu vrijedni ni poštovanja ni uvažavanja", navodi se u saopštenju članova GO Sindikata Igora Rmandića i Željka Pejovića.

Oni su upitali "kako drugačije tumačiti pompeznu najavu povećanja plate od 10 odsto koju su objelodanili ministri (Filip) Adžić i (Aleksandar) Damjanović a onda juče primiti platu koja je opet smanjena".

"I da poniženje bude veće, čekalo se da se uplati plata pa tek onda da se odluka o povećanju objavi u Službenom listu. Čestitamo, Vlada je našla način da uštedi", navodi se u saopštenju.

Prazna i lažna obećanja, tapšanje po ramenu i priča “biće bolje”, kako se dodaje, više ne prolaze.

"Policijski službenici su dovedeni u toliko ponižavajući položaj da nema građanina Crne Gore koji se ne pita šta mi radimo i dokle smo spremni da ćutimo. Ni trenutka više, kap je prelila čašu", kaže se u saopštenju članova GO Sindikata.

Oni su kazali da dok se funkcionerima i nekim drugim službama u Ministarstvu unutrašnjih poslova plata povećava 25 i 30 odsto, "policijskim službenicima se velikodušno obećava povećanje do deset odsto".

"To znači da može biti tri odsto a može biti i sedam ili deset odsto. To nije odnos kakav policijski službenici zaslužuju od ovog društva", dodaje se u saopštenju.

Rmandić i Pejović kazali su da su se u cilju zaštite prava policijski službenici samoorganizovali i prijavili protest ispred zgrade Vlade u četvrtak u deset časova.

"Na tom skupu će biti iznešeni jasno definisani zahtjevi sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju. Ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni u navedenim rokovima već su razrađeni modeli daljih aktivnosti", kaže se u saopštenju.

Oni su pozvali sve kolege koji su toga dana u mogućnosti da im se pridruže. "Poziv za podršku i učešće na protestu je upućen svim sindikalnim predstavnicima i Sindikatu Uprave policije i njihov odgovor očekujemo", navodi se u saopštenju.

Bonus video: