U Podgorici u julu i avgustu osam dežurnih vrtića

"Ukoliko bi se povećao broj djece svakako bi se otvorila još jedna vaspitna jedinica, ali bi ona bila u istom dijelu grada zbog potrebe sanacije objekata"

2510 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U javnoj predškolskoj ustanovi (JPU) „Ljubica Popović“ u julu i avgustu rade dvije vaspitne jedinice,“Suncokrili“ i „Ljubica Popović“, dok je u JPU “Đina Vrbica” dežurna jedinica „Poletarac“.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da su, u JPU “Ljubica Popović”, djeca su raspoređena u 36 vaspitnih grupa, dodajući da je ukupno danas u vrtićima boravilo 705 djece.

Kako su dodali, ukoliko bi se povećao broj djece otvorila bi se još jedna vaspitna jedinica, ali bi ona bila u istom dijelu grada zbog potrebe sanacije objekata.

“Sve vaspitne jedinice, pogotovo „Bajka“, „Palčica“ i Pčelica“, zahtijevaju sanacije krovova, vodovodnih i kanalizacionih cijevi, molersko-farbarske i druge intervencije koje je nemoguće odlagati ali ni raditi u periodu boravka djece, pa je ljeto jedini period kad je to izvodljivo”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će JPU “Đina Vrbica” rad u julu i avgustu realizovati po sistemu dežurstva u šest vaspitnih jedinica.

Iz Ministarstva su kazali da je dežurna vaspitna jedinica „Poletarac“, koja se nalazi u ulici Radosava Burića, i u njoj borave mališani iz pomenutog objekta, kao i djeca iz vrtića “Mogli“ i „Ljubović“.

Dodaje se da će u julu i avgustu u vrtiću „Dragan Radulović“ tokom jula i avgusta boraviti mališani iz pomenutog objekta, kao i djeca iz vrtića „Jelena Ćetković 1“ i „Jelena Ćetković 2“.

Kako je saopšteno, vrtić „Đina Vrbica“ će biti dežurni vrtić za mališane iz vrtića „Đina Vrbica“, „Bubamara“, „Stara Varoš“ i „Leptirić“, a u vrtiću „Mali princ“ vaspitno-obrazovni rad će se realizovati za potrebe mališana iz pomenutog objekta, kao i djece iz vrtića “ Zvončić“.

“Dežurne vaspitne jedinice su i „Zvjezdani vrt“ u Golubovcima, kao i „Dječija radost“ u Tuzima”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: