za predsjednika izabran Svetozar Čaparkapa

Osnovan Pokret penzionera: Poslije dugog niza prevara i obmana borićemo se za svoja prava

Ciljevi pokreta su očuvanje stečenih prava penzionera, praćenje i analiza materijalnog i socijalnog položaja penzionera i predlaganje rješenja koja su u interesu penzionera, a osnivači su oni koji su organizovali proteste penzionera u Bijelom Polju

5702 pregleda 9 komentar(a)
Sa osnivačke Skupštine, Foto: Jadrankla Ćetković
Sa osnivačke Skupštine, Foto: Jadrankla Ćetković

Nevladina organizacija Pokret penzionera Crne Gore osnovana je danas u Bijelom Polju. Sa osnivačke skuštine su poručili da će se boriti za bolji položaj, a za predsjednika je izabran je Svetozar Čaparkapa koji će biti i član Predsjedništva, dok članovi predsjedništva su Milo Đurović i Sadik Klimenta.

Kako su naglasili na osnivačkoj skupštini ciljevi pokreta su očuvanje stečenih prava penzionera, praćenje i analiza materijalnog i socijalnog položaja penzionera i predlaganje rješenja koja su u interesu penzionera, a osnivači su oni koji su organizovali proteste penzionera u Bijelom Polju.

Ponovili su svoje zahtjeve da najniža penzija bude 270 eura, da se uvećaju sve penzije ispod 450 eura srazmjerno i izvrši revizija svim radnicima koji su stekli pravo na penziju iz stečaja.

"Sa tim zahtjevima ćemo ići prema svim institucijama da tražimo naše zahtjeve, jer do sad mi nismo, kao što znate imali predstavnike penzionera, niko nas nije predstavljao ni u Skupštini i ti koji su se, kobajagi predstavljali predsjednici penzionera i partija penzionera oni nijesu štitili naše interese, kada smo se mi registrovali, mi ćemo sigurno raditi u interesu penzionera”, kazao je Čabarkapa.

Sadik Klimenta je rekao da su penzioneri dugi niz godina varani i obmanjivani.

"I platili smo visoku cijenu i mi nemamo više vremena da čekamo da nam političke strukture i politizirane strukovne organizacije rješavaju naša zarađena prava zato smo danas ovdje da odlučno uzmemo sudbinu u naše ruke", kazao je Klimenta.