"Đurašković smijenjen zbog nerada i zloupotreba, Regionalni vodovod služio za zapošljavanje žena funkcionera Demokrata"

"Da se ne radi o bilo kakvom političkom procesu govori činjenica da je za v.d. izvršnog direktora bio predložen vaš istaknuti i uvaženi član, zaposlen u Regionalnom vodovodu, što je on i prihvatio, da bi kasnije odustao i zahvalio se na predlogu", kazao je predsjednik Odbora direktora

6295 pregleda 21 komentar(a)
Lakušić, Foto: DNP
Lakušić, Foto: DNP

Predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Zoran Lakušić kazao je da je odluka o smjeni Josipa Đuraškovića sa funkcije direktora jedinstven stav svih članova borda koji su učestvovali u radu jučerašnje sjednice.

Poručio je, reagujući na jučerašnje saopštenje Demokrata, da je Đurašković smijenjen zbog "nerada i zloupotrebe službenog položaja", a ne zato što je kadar te stranke.

"Ulogu predsjednika Odbora direktora nijesam shvatio kao ispunjavanje bilo čijih naloga, a posebno uskostranačkih, već kao savjesno izvršavanje zadataka u ciju čuvanja i zaštite interesa kompanije na čijem se čelu nalazim, a samim tim i državnih interesa. Odluka o smjeni gospodina Josipa Đuraškovića nastala je kao jedinstven stav svih članova Odbora direktora koji su učestvovali u radu sjednice. Zato sam u najmanju ruku začuđen reagovanjem Demokratske Crne Gore na smjenu izvršnog direktora Josipa Đuraškovića, pri činjenici da su svе vrijeme ćutali na optužbe koje su u javnosti saopštavane o zloupotrebama službenog položaja koje je činio na štetu Regionalnog vodovoda i narušavanja međuljudskih odnosa u kolektivu", saopštio je Lakušić.

Kazao je kako su Demokrate koristile Regionalni vodovod kao poligon za "zapošljavanje žena" istaknutih funkcionera te stranke.

"Vaš kadar je smijenjen od strane Odbora direktora zbog nerada i zloupotrebe službenog položaja, a ne što je Demokrata. Time će se baviti Specijalno državno tužilaštvo, što sam vas pismeno i lično upoznao u vašim stranačkim prostorijama. Da se ne radi o bilo kakvom političkom procesu govori činjenica da je za v.d. izvršnog direktora bio predložen vaš istaknuti i uvaženi član, zaposlen u Regionalnom vodovodu, što je on i prihvatio, da bi kasnije odustao i zahvalio se na predlogu. Sjednicu Odbora direktora sam sazvao hitno na zahtjev ministarke Ane Novaković Đurović da se preispita rad vašeg kadra. Da je Đurašković na putu niko u Odboru direktora nije bio upoznat, niti je za taj službeni put tražio odobrenje Odbora direktora. Smjenu su tražili i to javno zbog zloupotreba i zaposleni u Regionalnom vodovodu, što ste takođe upoznati. I zbog toga što ste Regionalni vodovod iskoristili kao poligon za zapošljavanje žena vaših istaknutih funkcionera", dodaje Lakušić u reagovanju.

Poručio je da Crnoj Gori trebajustručni i odgovorni kadrovi na svim nivoima.

"Uvlačenjem u ovaj slučaj stranaka i sve ovo dovoditi u vezu sa aktuelnom političkom situacijom shvatio sam kao nedostatak argumenata za odbranu od konkretnih zloupotreba njihovog štićenika. Ukoliko bilo ko od vas ima bilo koji argument koji govori o mojim zloupotrebama u vezi sa radom u Regionalnom vodovodu dobro bi bilo da javno saopšti. Svoditi na teren politike i političke pripadnosti smjenu jednog neuspješnog direktora,ma o kome se radilo, u najmanju ruku nije korektno. Na kraju, vjerujem da svi koji misle dobro Crnoj Gori jednom moraju da shvate da Crnoj Gori trebaju stručni, odgovorni i visoko moralni kadrovi na svim nivoima kojima stranačka zaštita neće biti pokriće za neznanje i samovolju", zaključio je Lakušić.

Bonus video: