Kolašin: Turisti se na Pazarnom danu upoznali sa dijelom tradicionalne kuhinje i domaće radinosti

Na štandovima je bio i bogat izbor ljekovitog bilja i ručnog rada. Upriličena je i degustacija priganica, koje su domaćice spremale na trgu

8148 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Tradicionalnim Pazaranim danom, lokalna Turistička organizacija (TO) i Društvo prijatelja Kolašina su, još jednom, turistima predstavili dio crnogorske tradicionalna kuhinje i domaće radinosti.

Na Trgu boraca manifestacija je okupila proizvođače suvenira i meda iz nekoliko gradova sa sjevera i primorja.

Na štandovima je bio i bogat izbor ljekovitog bilja i ručnog rada. Upriličena je i degustacija priganica, koje su domaćice spremale na trgu, kačamaka iz kuhinje Ski centra Kolašin 1600, lisnatog sira i domaćih kolača.

"Pazarni dan je tradicionalno dobro posjećen, a turisti su oduševljeni hranom. Nakon te manifestacije, dobru atmosferu u glavnoj ulici napravili su Bjelopoljski tamburaši. U petak smo ugostili i učesnike biciklisticke trke "Čiker mararon", koja je krenula iz Kraljeva i završava u Herceg Novom. Više od 100 takmičara prenoćilo je u našem gradu i kažu da su oduševljeni smještajem i hranom. Došli su iz Berana, preko Bjelasice, a nastavljaju preko Sinjavine do Nikšića", rekao je diretor TO Aleksandar Vlahović.

On je najavio niz događaja tokom jula, koji TO želi da obogati vanpansionsku ponudu grada.

Bonus video: