Mašanović novi rukovodilac CEEPUS mreže

CEEPUS je srednjoevropski program sa sjedištem u Beču, koji obezbjeđuje stipendije za mobilnost studenata osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija i za univerzitetske profesore za studijski boravak, kurseve jezika, intenzivne kurseve i studentske ekskurzije u nekoj od zemalja članica CEEPUS programa

5043 pregleda 2 komentar(a)
Mašanović, Foto: UCG
Mašanović, Foto: UCG

Docent dr Bojan Mašanović, prodekan za nastavu na nikšićkom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, imenovan je za novog rukovodioca CEEPUS mreže pod nazivom "Obrazovanje, obuka i istraživanje u multidisciplinarnoj oblasti sportskih nauka".

CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) je srednjoevropski program sa sjedištem u Beču, koji obezbjeđuje stipendije za mobilnost studenata osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija i za univerzitetske profesore za studijski boravak, kurseve jezika, intenzivne kurseve i studentske ekskurzije u nekoj od zemalja članica CEEPUS programa, sa osnovnim ciljem unaprjeđenja obrazovanja na visokoškolskim institucijama.

"Već šest godina Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je rukovodilac predmetne mreže u okviru CEEPUS programa, u kojoj, pored Univerziteta Crne Gore, participira još 12 univerziteta", kazao je Mašanović.

Prema njegovim riječima, predmetna mreža predstavlja jedinu CEEPUS mrežu u cijelom sistemu koja se rukovodi od strane visokoškolske institucije u Crnoj Gori.

„To daje poseban značaj poziciji na koju je postavljen, ali zahtijeva i recipročnu odgovornost sa kojom će se morati nositi u predstojećem periodu“, zaključuje Mašanović.

Bonus video: