Nikšić: Podižu spomenik komitama

Spomenik će na šetnoj stazi na Trgu Save Kovačevića, na platou ispred Autobuske stanice, podići Udruženje boraca NOR-a i antifašista Nikšić
147 pregleda 14 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.10.2017. 15:50h

Nikšić će nakon sjednice SO koja je zakazana za 18. oktobar, nove nazive za četiti ulice. Riječ je o ulicama koje će dobiti nazive po crnogorskim dinastijama, kao i ulici koja će nositi ime Josipa Broza Tita.

Dosadašnje ulice Mostainjska I i Mostainjska II od sada će se zvati Ulica Dinastije Vojislavljevića, Ulica Mrkošnica biće preimenovana u Dinastiju Balšića, dok će Ulica Baja Pivljanina I od sada biti Ulica dinastije Crnojevića.

Umjesto Ulice Narodne omladine od sada će Nikšićani imati Ulicu Josipa Broza Tita. Pored ulica, Ministarstvo kulture je dalo saglasnost a SO će, obzirom da u odborničkim klupama sjede samo članovi vladajuće DPS - SD koalicije, usvojiti predlog i da se podigne spomenik crnogorskim komitima od 1916. do 1929. godine.

Spomenik će na šetnoj stazi na Trgu Save Kovačevića, na platou ispred Autobuske stanice, podići Udruženje boraca NOR-a i antifašista Nikšić. Na spomeniku će se nalaziti tekst „U slavu crnogorskih komita koji su se borili za pravo, čast i slobodu Crne Gore 1916-1929“.

Bonus video: