Objavljen foto konkurs na temu govora mržnje prema ženama, mizoginije...

Fotografije uz kratku biografiju autora/ke dostavljaju se u digitalnom formatu na adresu niksicsos@mail.com

2359 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

NVO „SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja“ Nikšić objavlio je foto konkurs na temu govora mržnje prema ženama, mizoginije, rodne ravnopravnosti i rodnog balansa.

Konkurs, koji traje do 15. avgusta, objavljen je u okviru projekta „Lokalni mediji za rodnu sinergiju“. Najbolji radovi biće predstavljeni na veb-sajtu pomenute organizacije, kao i na Facebook stranici „Govor mržnje nije sloboda govora“, dok će autorima tri najbolje fotografije biti dodeljene simbolične novčane nagrade.

"Jednake šanse imaju 'slučajne' fotografije slučajeva govora mržnje prema ženama, rodne ravnopravnosti i rodnog balansa, kao i profesionalne i umjetničke fotografije koje svojim sadržajem ili neposrednim značenjem šalju jaku poruku o ovom sveprisutnom problemu“, istakli su iz „SOS telefona“.

Fotografije mogu slati novinari i novinarke iz Crne Gore, nezavisni i/ili honorarci, zaposleni ili nezaposleni. Broj fotografija nije ograničen, a maksimalna rezolucija iznosi 1024 X 768 piksela (maksimalna veličina datoteke je deset megabajta).

Fotografije uz kratku biografiju autora/ke dostavljaju se u digitalnom formatu na adresu niksicsos@mail.com.

Projekat „Lokalni mediji za rodnu sinergiju“ realizuje se uz podršku Ministartsva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

Bonus video: