Debaterke iz Crne Gore predstavljaće Crnu Goru u Moskvi: Turizam kao rješenje ekonomskih problema

"U toku našeg predstavljanja prikazaćemo narodnu nošnju, jela i pića koja su dio naše tradicije i predložiti da posjete Crnu Goru", poručila je Jovana Ivanović
84 pregleda 0 komentar(a)
Debaterke, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Debaterke, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.10.2017. 13:51h

Milica Rističević, Anja Tičić i Jovana Ivanović, članice Debatnog kluba Srednje mješovite škole (SMŠ) "Ivan Goran Kovačić" u Herceg Novom i njihov mentor profesor Gojko Đurđević, danas su otputovali za Moskvu gdje će, kao jedini predstavnici Crne Gore učestvovati na svjetskom školskom takmičenju debatera.

Dobar uspjeh na prošlogodišnjem Svjetskom školskom debatnom takmičenju u Bratislavi, omogućio im je plasman na prestižno takmičenje na akademiji u Šolkovu u Moskvi.

Predstavnice Crne Gore kažu da će razgovarati o brojnim temama, ali da će akcenat biti na ekonomskim problemima današnjice.

"Zajedno sa mentorima koji će nam biti tek dodjeljeni i koji su iz različitih djelova svijeta, pokušaćemo da damo svoj doprinos u razrješenju takvih pitanja", kazala je Milica Rističević .

Njihov predlog za rješavanje ekonomskih problema je turizam, kao jaka privredna grana u Herceg Novom, ali i Crnoj Gori.

"U toku našeg predstavljanja prikazaćemo narodnu nošnju, jela i pića koja su dio naše tradicije i predložiti da posjete Crnu Goru", poručila je Jovana Ivanović.

Pripremaju i video materijal, u kojem će prikazati ljepote grada i naše države.

Pored takmičarskog dijela učesnici će imati i druge brojne aktivnosti i druženja koje organizuju domaćini.

Bonus video: