Ugradnja solarnih panela na Voli objektima

"Želimo da damo svoj doprinos zaštiti životne sredine i da u narednom periodu kroz brigu o prirodi vršimo pozitivan uticaj na okruženje za dobrobit naše djece", izjavio je predsjednik kompanije Voli Dragan Bokan

18073 pregleda 7 komentar(a)
Ruhe i Bokan, Foto: Voli
Ruhe i Bokan, Foto: Voli

Memorandum o zajedničkom investiranju kompanije Voli i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o izgradnji solarnih panela na Voli objektima potpisan je danas.

Kompanija Voli će u narednom periodu, zajedno sa partnerom Evropskom bankom za obnovu i razvoj, realizovati projekat savremenog sistema proizvodnje električne energije, porijeklom iz obnovljivih izvora, odnosno energije sunca, sa primarnom namjenom za vlastitu potrošnju.

Obnovljivi izvori energije, kao neškodljivi po životnu sredinu, glavni su saveznici ljudi u borbi protiv zagađenja životne sredine kroz smanjenje emisije ugljen-dioksida u procesu proizvodnje energije.

Voli
foto: Voli

Mandatno pismo su potpisali predsjednik Upravnog odbora kompanije Voli, Dragan Bokan i Šarlot Ruhe generalna direktorka EBRD-a za centralnu i jugoistočnu Evropu.

"Kompanija Voli, kao veliki potrošač električne energije, a sa veoma razvijenim senzibilitetom za društvenu zajednicu, u cilju energetske efikasnosti i uštede, kao i smanjenje stope zagađenja, u narednom periodu investira u izgradnju solarnih panela. Želimo da damo svoj doprinos zaštiti životne sredine i da u narednom periodu kroz brigu o prirodi vršimo pozitivan uticaj na okruženje za dobrobit naše djece", izjavio je predsjednik kompanije Voli, Dragan Bokan.