Devetogodišnji Ivan će biti operisan: Njegova majka moli za finansijsku pomoć

Ivan i njegovi roditelji godinama idu od bolnice do bolnice, od Podgorice do Beograda, a trenutno se nalaze u Turskoj gdje se vrši detaljna analiza kako bi ljekari mogli da uspostave tačne dijagnoze i prepišu odgovarajuću terapiju

22085 pregleda 5 komentar(a)
Ivan Pantić
Ivan Pantić

Majka devetogodišnjeg dječaka Ivana Pantića, koji je otišao u Tursku kako bi se utvrdile tačne dijagnoze i dala adekvatna terapija pozvala je sve ljude dobre volje da im finansijski pomognu kako bi ostali na kliniku onoliko koliko je potrebno.

Kako je kazala majka Marija, Ivan će u četvrtak biti operisan jer mu je mozak oštećen.

"Ivan se i dalje bori sa nekolika napada epilepsije dnevno. Još uvijek nije stigao patološki nalaz koji je uzet zbog nodusa na crijevima. Ostaće sigurno do kraja mjeseca na liječenju i ispitivanju. Zato molimo ljude dobrog srca, koliko je ko u mogućnosti, da nam pomognu da finansijski izguramo do kraja čitavu ovu borbu koja je pred nama", apelovala je Marija

Ivan i njegovi roditelji godinama idu od bolnice do bolnice, od Podgorice do Beograda, a trenutno se nalaze u Turskoj gdje se vrši detaljna analiza kako bi ljekari mogli da uspostave tačne dijagnoze i prepišu odgovarajuću terapiju.

Ivanovi roditelji nijesu zaposleni, uzeli su kredit od banke i zahvaljajući tom novcu i sredstvima koja su prikupljena putem donacija uspjeli su da odu za Tursku, ali nijesu sigurni da li će uspjeti da ostanu onoliko koliko je potrebno, jer im fali novca.

Ivana prate neurolog, nefrolog, gastroenterolog, psihijatar, psiholog, endokrinolog, alergolog...

Kada je imao osam mjeseci operisane su mu obje noge zbog deformiteta stopala, pa je do treće godine nosio longete proteze…

Nažalost, sa početkom škole počeli su i novi problemi – na mozgu su mu nađena oštećenja i dijagnostifikovana mu je epilepsija, da bi ubrzo nakon toga otkrili i urođenu anomaliju malrotaciju crijeva, nakon čega je uslijedila operacija.

Dosadašnjim ispitivanjima u Turskoj je potvrđena epilepsija, deformitet grudnog koša i fortonele, uzeta mu je biopsija nodusa na crijevima, nalaz genetičara biće gotov za tri mjeseca, čeka se nalaz i onkologa.

Grupa "Ana Đoković in memoriam", prepoznata po humanitarnim licitacijama, pokrenula je licitacije za Ivana, ali to nije dovoljno da se prikupi dovoljno novca.

Zato svi koji mogu i žele da pomognu devetogodšnjem Ivanu mogu to da urade uplatom sredstava na žiro račun njegove majke Marije: 510-1503988217951-15.

Bonus video: