"Adrović saglasan da su penzioneri najugroženija kategorija društva, najniža penzija iznosiće 220 eura"

Adrović je zaključio da je nephodno unaprijediti saradnju Saveza penzionera i Ministarstva sa čim su saglasni iz Saveza penzionera Crne Gore

4917 pregleda 8 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović je saglasan da su penzioneri zbog svih trenutnih dešavanja najugroženija kategorija društva, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

"Zbog toga se i radi na usklađivanju penzija kako bi se životni standard penzionera poboljšao. U skladu sa izmjenama i dopunama Zakonama o penzijskom i invalidskom osiguranju uz redovno usklađivanje najniža penzija u Crnoj Gori će iznositi 220 eura", ističe se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Iz tog Vladinog resora je saopšteno da se Adrović sastao sa predsjednikom Saveza udruženja penzionera Crne Gore Brankom Vešovićem i potpresjednikom Saveza udruženja penzionera Ilijom Stanišićem, a sastanku je prisustvovao i državni sekretar Darko Stojanović.

"Predsjednik Saveza penzionera je izrazio zadovoljsvo i zahvalnost jer im je pružena mogućnost da ministra Adrovića bliže upoznaju sa problemima penzionera. Istakao je da na žalost u prethodnom periodu nisu imali adekvatnu saradnju sa Ministarstvom, te je izrazio zadovoljstvo što je ta praksa počela da se mijenja. Upoznao je ministra sa načinom funkcionisanja njihovog Saveza, kao i o aktivnostima koje žele da preuzmu u skorijoj budućnosti", piše u saopštenju.

Adrović je zaključio da je nephodno unaprijediti saradnju Saveza penzionera i Ministarstva sa čim su saglasni iz Saveza penzionera Crne Gore.

Bonus video: