Prava Crna Gora: Osuđujemo napad na Mrvaljevića

"Prijetnje i napadi na javnog funkcionera zbog izgovorene riječi se ne smiju tolerisati. Ovakvi napadi se moraju najoštrije sankcionisati, da bi se potencijalni napadači odvratili od kršenja zakona"

3489 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora saopštila je da osuđuje je napad na v.d. direktora Državnog arhiva Crne Gore Danila Mrvaljevića.

"Danilo Mrvaljević, funkcioner Demokratske Crne Gore je napadnut na kućnom pragu. Napadač je udario majku Danila Mrvaljevića i vitlao nožem, uz prijetnje da će mu pobiti porodicu. Pozivamo ministra Adžića da se javno izjasni o ovom slučaju, s obzirom da se njegovo ime pominje u ovom napadu", navodi se u saopštenju Prave.

Navode da zabrinjava činjenica da je Mrvaljević više puta do sada napadnut "i da mu je očigledno ugrožena bezbjednost, a da nadležni organi procjenjuju da mu nije ugrožena bezbjednost".

Pozvali su nadležne da pruže odgovarajuću zaštitu Mrvaljeviću.

"Prijetnje i napadi na javnog funkcionera zbog izgovorene riječi se ne smiju tolerisati. Ovakvi napadi se moraju najoštrije sankcionisati, da bi se potencijalni napadači odvratili od kršenja zakona. Neće nikome uspjeti da sa prijetnjama javnim funkcionerima zaustavi širenje istine, navodi se u saoptenju Prave Crne Gore.

Bonus video: