Mještani Tepaca će privremeno obustaviti blokadu puta, iz Uprave javnih prihoda im obećano da će asfaltirati put

"Mi smo odlučili da napravimo pauzu u protestima i damo prostora turizmu i ispoštujemo goste koji namjeravaju da posjete ovaj kraj. Od danas će prolaz biti slobodan a vidjećemo kada ćemo se i da li ćemo se ponovo vratiti“, rekao je jedan od organizatora protesta mještanin Tepaca Momo Marić

5588 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mještani žabljačkog sela Tepca privremeno će obustaviti blokadu puta prema selu i od danas dozvoliti prolaz turistima do Vidikovca Ćurevac i Radovan Luke, jer su od nadležnih iz Uprave javnih radova dobili obećanje da će popraviti oštećenja na putu i asfaltira saobraćajnicu do sela.

To je "Vijestima" potvrdio jedan od organizatora protesta mještanin Tepaca Momo Marić.

Kazao je da je Uprava Javnih radova raspisala tender za asfaltiranje dionice puta od Marine doline do ulaska u selo Tepca u dužini od oko 6,3 kilometara, i tender za izradu projekta rekonstrukcije puta do Radovan Luke u dužini od oko sedam kilometara.

„Juče je raspisan tender na našu inicijativu i trajaće do 22. jula kada će biti otvaranje ponuda. Očekujemo da se javi neki ozbiljan izvođač radova. Mi smo odlučili da napravimo pauzu u protestima i damo prostora turizmu i ispoštujemo goste koji namjeravaju da posjete ovaj kraj. Od danas će prolaz biti slobodan a vidjećemo kada ćemo se i da li ćemo se ponovo vratiti“, rekao je Marić.

Mještani su se javno zahvalili direktoru Uprave javnih radova Boru Lučiću, koga su ranije koji ih je kako kažu ispoštovao i obećao realizaciju ovog posla.

Lučića su mještani ranije krivili da „opstruira Tepca“.

„Drugog dana protesta posjetio nas je gospodin Boro Lučić odradio puno na ispunjavanju naših zahtjeva. Mnogo i hvala mu na svemu i upućujemo mu javno izvinjenje što smo ga više puta putem medija prozivali. Za razliku od njega koji je došao drugi dan, niko od predstavnika opštine nas nije posjetio tokom trajanja protesta“, rekao je Marić.

Mještani su najavili ponovnu blokadu ukoliko se u narednih dvadesetak dana ne krene sa sanacijom opšđtećenja i asfaltiranjem puta prema selu.

„Ukoliko mašine ne krenu na dogovoreno mi ćemo ponovo da se vratimo i blokirati put, Sačekaćemo i očekujemo da bude izabran ozbiljan izvođač radova“, rekao je Marić.

Mještani su uputili izvinjenje građanima Crne Gore i turistima i svim ljubiteljima sela Tepaca, jer su kako su naveli primorani bili da blokiraju saobraćajnicu jer nadležni u opštini Žasbljak i državi ništa nisu preduzimali da saniraju oštećenja i asfaltiraju put do sela koji se kako su rekli nalazi u katastrofalnom stanju

Mještani žabljačkog sela Tepca 5. Juna blokirali su put koji vode do tog mjesta smještanog na lijevoj obali kanjona Tare.

Mještani osim vozilima nisu dozvoljavali ni prilolaz pješačima koji su namjeravaju da posjeti poznati vidokovac Ćurevac koji se uzdiže iznad sela.

Zbog blockade veliki broj turista nije mogao da posjeti ovaj jedan od najpoznatijih vidikovaca u Nacionalnom parku Durmitor.

Bonus video: