U Dječjoj bolnici se kupaju u znoju

Iz KCCG kažu da je kvar centralne klimatizacije na prvom spratu i da će danas ugraditi klima uređaje

6161 pregleda 4 komentar(a)
Tvrde da će danas privremeno riješiti problem klimatizacije u Dječjoj bolnici, Foto: LUKA ZEKOVIC
Tvrde da će danas privremeno riješiti problem klimatizacije u Dječjoj bolnici, Foto: LUKA ZEKOVIC

Centralna klimatizacija danima je bila u kvaru na Poliklinici Instituta za bolesti djece (IBD).

Više roditelja i zdravstvenih radnika negodovalo je zbog nedostatka sistema za hlađenje u dječjoj bolnici, tvrdeći da su uslovi u toj ustanovi nehumani imajući u vidu da je temperatura u Podgorici prije dva dana iznosila i do 39 stepeni Celzijusa.

“Vijestima” su se javili roditelji koji su, kako tvrde, proveli više od sat u neklimatizovanoj prostoriji dok su najmlađi pacijenti čekali na pregled. Inače, prethodnih dana u Podgorici su zabilježene tropske temperature, a u noći između nedjelje i ponedjeljka registrovana je i najveća noćna temperatura u posljednjih 73 godine - 27.6 stepeni. Zdravstveni radnici kažu da je gotovo nemoguće raditi u takvim uslovima.

Da je centralna klimatizacija u kvaru, potvrdili su i iz Instituta za bolesti djece.

Kazali su da će novi klima uređaji biti postavljeni danas u Poliklinici, jer je centralna klimatizacija na prvom spratu u kvaru i potrebno je vrijeme za popravku.

“U jednom dijelu, na prvom spratu, Poliklinike Instituta za bolesti djece trenutno ne radi centralna klimatizacija. Kvar je odmah dijagnostikovala Služba za inžinjering i održavanje KCCG, nakon čega su preduzete sve neophodne aktivnosti kako bi centralna klimatizacija opet bila u funkciji. Imajući u vidu da je za otklanjanje navedenog kvara potrebno izvjesno vrijeme, KCCG će ovo pitanje riješiti, što je u ovom trenutku i jedino moguće, privremenim postavljanjem novih klima uređaja koje će se obaviti sjutra”, odgovorili su iz ove ustanove.

Bonus video: