Volonteri Alfa centra uručili pakete pomoći za dvije socijalno ugrožene porodice iz Nikšića

"Trudimo se da iskoristimo sve raspoložive resurse i omogućimo održivost socijalnog servisa koji pruža najrazličitije usluge u cilju pružanja pomoći našim sugrađanima"

2130 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Alfa centar
Foto: Alfa centar

Članovi Volonterskog kluba "Alfa centra", u okviru mjesečne akcije uručili su pakete pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica i prehrambenih proizvoda za dvije socijalno ugrožene porodice iz Nikšića.

"Siromaštvo je u konstantnom porastu i neophodno je da se preduzmu hitne mjere od strane nadležnih institucija. Volonteri 'Alfa centra' svakog mjeseca obilaze najugroženije sugrađane i pomažu im da prežive, u saradnji sa partnerima iz biznis zajednice", saopštili su iz te NVO.

Podsjetili su da su prošle sedmice postavili table solidarnosti i tako omogućili svim građanima da uzmu učešće u pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija.

"Trudimo se da iskoristimo sve raspoložive resurse i omogućimo održivost socijalnog servisa koji pruža najrazličitije usluge u cilju pružanja pomoći našim sugrađanima. Spojili smo volonterizam i rad u oblasti socijalne zaštite, a mlade svakodnevno motivišemo za djelovanje u zajednici. Koristim priliku da pozovem naše sugrađane da podrže naš rad i da učestvuju u akcijama servisa 'Acta non verba'“, kazala je Marina Došen iz "Alfa centra".

Alfa centar pomoć
foto: Alfa centar

Pohvalila je saradnju sa lokalnim institucijama u dijelu mapiranja korisnika i organizacije aktivnosti, pa je i ova akcija je realizovana u saradnji sa Opštinom Nikšić, Kancelarijom otvorenih vrata.

"Ona nam je dala podatke o porodicama koje su im se obratile za pomoć i nalaze se u stanju socijalne potrebe. Trudimo se da jačamo odnose sa nadležnim institucijama, kako bi naši sugrađani mogli računati na punu podršku u svakodnevnim egzistencijalnim problemima. Ponosni smo što prilikom planiranja i realizacije svih aktivnosti uspjevamo obezbijediti učešće organizacija, institucija, biznis sektora i građana. Često se dešava da nam se upravo oni koji žive na margini jave sa željom i namjerom da doniraju našim korisnicima, što dovoljno govori o Nikšićanima, solidarnosti i humanosti koju svi njegujemo svakog dana, kroz ovakve i slične aktivnosti. Nadamo se da će potreba za ovakvim aktivnostima biti smanjena i da će naši građani imati makar elementarne uslove za život“, istakla je Došen.

Alfa centar pomoć
foto: Alfa centar

Iz "Alfa centra" su pozvali sve na društvenu odgovornost i zahvalili partnerima na konstantnoj podršci.

„Svakodnevno nam stiže veliki broj molbi građana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji traže pomoć. Aktuelna poskupljenja i inflacija dodatno otežavaju situaciju i povećavaju broj građana koji su primorani da nam se obrate", kazala je Došen.

Ovomjesečnu akciju podržali su MI „Goranović“, diskont „Popović“ i „Podravka - Crna Gora“.

Servis „Acta Non Verba“ je osnovan uz podršku Opštine Nikšić, ASB - Arbeiter-Samariter-Bund i IRIS Network.

Bonus video: