Đurović: Cilj je građanska Crna Gora koja se temelji na idealima mira i blagostanja

U ovim svetim danima, prema riječima predsjednice Skupštine, treba da pružimo ruku pomoći i podrške svojim prijateljima, ma koje vjere i nacionalnosti bili i da radimo zajedno na jačanju međusobnog povjerenja i razumijevanja

1765 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je, u svoje i u ime Skupštine, Kurban-bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

U svojoj čestitki navodi da je Bajram praznik koji inspiriše i podstiče na razvijanje ljubavi, zajedništva, solidarnosti i tolerancije među svim ljudima.

U ovim svetim danima, kako kaže, treba da pružimo ruku pomoći i podrške svojim prijateljima, ma koje vjere i nacionalnosti bili, i da radimo zajedno na jačanju međusobnog povjerenja i razumijevanja.

Ključna vrijednost i cilj za koji se moramo boriti svakodnevno, prema riječima Đurović, je građanska Crna Gora, koja se temelji na idealima mira, suživota i blagostanja za sve.

"Samo u takvoj državi naša djeca mogu praviti planove za svjetliju i prosperitetniju budućnost. To je i osnovna poruka ovog velikog praznika. U to ime, čestitam vam Kurban-bajram, uz želju da ga provedete u miru, zdravlju i sreći, sa svojim najbližima", zaključuje se u njenoj čestitki.

Bonus video: