Pala hrvatska zastava na Domu kulture u Donjoj Lastvi, još niko nije intervenisao

Snažna bura koja već duže od 24 sata duva u Tivtu polomila je koplje na kojem je bila istaknuta hrvatska zastava i državni barjak je pocijepala i zamrsila u ogradi balkona zgrade

5712 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Hrvatska zastava koja je uz državnu crnogorsku, stalno istaknuta na zgradi Doma kulture u Donjoj Lastvi kod Tivta gdje je sjedište Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, jutros je pala.

Snažna bura koja već duže od 24 sata duva u Tivtu polomila je koplje na kojem je bila istaknuta hrvatska zastava i državni barjak je pocijepala i zamrsila u ogradi balkona zgrade.

Iako se u tom objektu uz Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore nalazi još nekoliko hrvatskih udruženja i ustanova sa hrvatskim predznakom, politički bliskim Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI), još niko od korisnika tog prostora nije intervenisao i u dostojanstven položaj vratio oborenu i zapetljanu zastavu Republike Hrvatske.

Ona je inače, istaknuta na mjestu koje je samo 50-tak metara udaljeno od kuće u kojoj živi predsjednik Hrvatskog nacionalnoj vijeća Crne Gore i potpredsjednik HGI, Zvonimir Deković.

Bonus video: