Brzo rješenje za zaštitu od toplote i prekomjerne svjetlosti

Ukoliko se odlučite da adaptirate postojeće ili uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake

61979 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Svakodnevne obaveze, čest prelazak iz toplog u hladno okruženje, vježbanje i druge fizičke aktivnost dovode do povećanja tjelesne temperature, iscrpljenosti organizma, a ponekad i vrtoglavice tokom toplih ljetnjih dana. U takvim okolnostima koristimo razne načine da se rashladimo. Pijemo dovoljno tečnosti, izbjegavamo izlazak u toku najviših dnevnih temperatura, lista naših posljepodnevnih obaveza svedena je samo na neophodne, šetnju i sportske aktivnosti praktikujemo tokom večernjih ili ranih jutarnjih sati. Sve su to načini kako se borimo sa visokim temperaturama. Pošto najveći dio dana provodimo u zatvorenom prostoru potrebno je napraviti što ugodniji klimu za boravak. Preporuka je da se povremeno provjetravaju prostorije (ujutru i tokom večeri), te da uređaje za rashlađivanje podesimo na temperaturu ne nižu od 26 °C ukoliko su spoljnje iznad 35°C.

Velux
foto: Velux

I pored toga, jaka svjetlost i visoke spoljne temperature utiču na sam ambijent u prostorijama. Kroz prozore, posebno u objektima sa većim staklenim površinama, dotok svjetlosti i toplote je značajan. U tim uslovima, pored uređaja za rashlađivanje, adekvatne roletne mogu biti od velike pomoći u regulaciji svjetlosti i toplote.

Ukoliko vam je životni ili radni prostor smješten u potkrovlju onda imate značajnu prednost u kreiranju ugodnog ambijenta za život i rad. Uz dobru termo izolaciju zajedno sa VELUX krovnim prozorima i spoljašnjim roletnama, dobijate mjesto gdje možete sebi omogućiti prijatan boravak duži dio dana.

VELUX spoljašnje roletne omogućavaju zaštitu od toplote, sprječavaju pregrijavanja prostorija tokom visokih ljetnjih temperatura. Pored toga, smanjuju toplotu i do 94%, te pružaju potpuno zamračenje prostorije i redukuju buku. Ove roletne sa solarnim i električnim napajanjem imaju daljinsko upravljanje pa je način rukovanja jednostavan i praktičan. Oba tipa napajanja su integrisana sa VELUX INTEGRA® krovnim prozorom i u okviru ovog paketa se dobija i daljinski upravljač za regulaciju roletni.

Roletnama sa solarnim napajanjem može se upravljati i ručno, a baterija koja se puni solarnim putem ima dovoljno energije za 600 operacija.

Ispred nasu su još dva mjeseca toplih ljetnjih dana pa je neophodno naći svjež i prijatan prostor koji ćemo koristiti za rad i boravak sa porodicom.

Velux
foto: Velux

Ukoliko se odlučite da adaptirate postojeće ili uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor. Takođe, u narednom periodu za sve kupce VELUX spoljašnjih roletni obezbijeđena je besplatna ugradnja.