Takmičenje u gimnastici za sve uzraste na Trebjesi

Džiknić podsjeća da calisthenics predstavlja kombinaciju niza gimnastičkih vježbi koristeći samo sopstvenu težinu tijela kao opterećenje bez upotrebe tegova i suplemenata.

1448 pregleda 0 komentar(a)
Foto: -
Foto: -

Takmičenje u gimnastičkim calisthenics & street workout disciplinama, koje organizuje gimnastički klub “Montenegro Street Workout” u saradnji s Ekološkim udruženjem mladih “Zeleni centar”, biće održano sjutra u park šumi Trebjesa. Takmičenje, koje se održava povodom Dana državnosti, biće organizovano u prvom street workout parku koje je izgradio “Zeleni centar” u park-šumi Trebjesa 2014. godine.

”Glavni cilj takmičenja je promocija gimnastičkih disciplina i načina treniranja i zbog toga najviše pažnje se i ove godine daje vježbama s ponavljanjima (zgibovi, propadanje na razboju i trbušnjaci za djevojke) kako bi se mogao prijaviti, aktivirati i motivisati što veći broj mladih da se bave ovom vrstom sporta koji ne poznaje starosne granice, s obzirom da se njime u svijetu bave kako najmlađi, od deset godina, tako i stariji od 80 godina”, kazao je predsjednik “Montenegro Street Workout” kluba Miloš Džiknić.

Džiknić podsjeća da calisthenics predstavlja kombinaciju niza gimnastičkih vježbi koristeći samo sopstvenu težinu tijela kao opterećenje bez upotrebe tegova i suplemenata.

”Na takmičenju će i ove godine biti neizostavna i najatraktivnija disciplina freestyle iliti slobodni stil u calisthenicsu, u sklopu koje će najspremniji takmičari akrobacijama pokazati zašto je baš ovo najpopularniji sport među mladima”, istakao je Džiknić.

Ovogodišnje takmičenje obuhvata pet disciplina podijeljenih u dvije kategorije (ispod i iznad 18 godina starosti): zgibovi, propadanje na razboju, trbušnjaci za djevojke, zgibovi za veterane i freestyle. Najbolji takmičari pored pehara, medalja i diploma, dobiće i weighted vest prsluke s otežanjem do deset kilograma.

”Calisthenics kao vid gimnastike u posljednjih dvadeset godina doživljava veliku ekspanziju i sve više dobija na popularnosti među mladima u svijetu”, kazao je Džiknić.

Bonus video: