Predstavljamo Casa Epico - Jedinstveno gastronomsko iskustvo za sva čula

Hotelska grupacija Casa del Mare postoji već 13 godina i u svom sastavu ima pet malih hotela. Dobitnik je mnogih prestižnih domaćih i regionalnih nagrada.

12178 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Casa del Mare
Foto: Casa del Mare

Hotelska grupacija Casa del Mare u saradnji sa Michelin star šefom Eros Picco-om i ovog ljeta tradicionalno nastavlja sa realizacijom svog jedinstvenog restoranskog koncepta Casa Epico

Nakon dvije uspješne godine, pop-up restoran Casa Epico, koji spaja specifičnosti dva brenda Casa del Mare i Epico, i ove godine u ušuškanom ambijentu terase na krovu hotela Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima, spremno dočekuje domaće i strane goste. Ovaj restoranski koncept jedinstven je put kroz Mediteran sa akcentom na ono najbolje iz Crne Gore, u 5 ili 11 sljedova, uparenih sa najboljim crnogorskim i internacionalnim vinima.

Casa del Mare
foto: Casa del Mare

U sklopu gastronomskog koncepta Casa Epico, u periodu od 23. juna do 20. septembra, svakim danom od 13:30 do 17 časova služiće se ručak, dok je večera rezervisana za termin od 19 časova pa sve do ponoći. Posjetioci će imati priliku da, okruženi ljepotama Bokokotorskog zaliva, degustiraju jela koja na najbolji način oslikavaju karakteristike ovog dijela Jadrana, njegovu tradiciju i raznovrsnost, odnosno Mediteran na bokeški način.

“Posebno nas raduje što se saradnja našeg brenda i gospodina Picca nastavlja iz godine u godinu što, vjerujem, dovoljno govori o tome koliko su naši gosti prepoznali dodatnu vrijednost koja iz nje proističe, i to ne samo u gastronomskom smislu. Prijateljska nit koja spaja naš brend i majstorstvo gospodina Picca počiva na temeljima iste poslovne etike i međusobnog uvažavanja, što se osjeti i u jelima koja zajednički pripremamo. Casa Epico restoranski koncept je osmišljen da bude kombinacija tipičnih lokalnih ukusa i svježih domaćih namirnica, koje se poslužuju u ručno pravljenom posuđu, a savršeno se uparuju sa najboljim vinima iz regiona i inostranstva i po tome je zbilja jedinstven”, istakao je Nikola Milić, vlasnik ove hotelske grupacije.

Casa del Mare
foto: Casa del Mare

Za Erosa Picco-a, Michelin star šefa, Crna Gora postala je destinacija kojoj se uvijek rado vraća i koja već godinama unazad inspiriše njegove kulinarske kreacije.

“Ljeto za mene već godinama znači dolazak u vašu prelijepu zemlju, gdje zajedno sa posvećenim timom Casa del Mare, predstavljamo jedan nesvakidašnji gastronomski koncept koji u prvi plan stavlja kvalitetne namirnice domaće proizvodnje. U prethodne tri godine, kao gostujući šef, a onda i kroz Casa Epico koncept kao dio tima, imao sam priliku da se i sam uvjerim u velika bogatstva Crne Gore koja sežu mnogo dalje od onih gastronomskih ili pejzažnih. Kao neko ko stalno teži inovaciji u svom poslu, ovaj ambijent nesumnjivo inspiriše i moj kreativni proces. Boravak u hotelu Casa del Mare Mediterraneo za mene predstavlja veliki užitak i zadovoljstvo“, kazao je chef Eros Picco.

Hotelska grupacija Casa del Mare postoji već 13 godina i u svom sastavu ima pet malih hotela. Dobitnik je mnogih prestižnih domaćih i regionalnih nagrada.