UCG: Marković dekanka Biotehničkog fakulteta u drugom mandatu

Iz UCG dodaju da je pokrenut i postupak za izbor direktora Istorijskog instituta UCG, s obzirom na to da aktuelnom direktoru Radoslavu Raspopoviću, po sili zakona, prestaje radni odnos 1. decembra 2022. godine kada odlazi u penziju

9866 pregleda 3 komentar(a)
Marković, Foto: UCG
Marković, Foto: UCG

Aktuelna dekanka Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) Božidarka Marković izabrana je za dekana i u drugom mandatu - za period od 2022. do 2025. godine.

To je saopšteno iz Univerziteta Crne Gore nakon današnje sjednice Upravnog odbora UCG, kojom je predsjedavala Rajka Glušica.

"Dekanka Marković izabrana je na predlog Vijeća fakulteta i uz pozitivno mišljenje rektora UCG Vladimira Božovića, imajući u vidu biobibliografske reference dekanice. Na funkciju dekana Biotehničkog fakulteta profesorica Marković stupila je 3. avgusta 2019. godine. Do sada je kao istraživač učestvovala u realizaciji više nacionalnih i međunarodnih projekata. Nacionalni je koordinator za animalne genetičke resurse pri Organizaciji za hranu i poljoprivredu (FAO), od 2008. godine. U proteklih 15 godina imala je više stručnih usavršavanja u inostranstvu. Kao autor ili koautor do sada je publikovala više od 100 radova u domaćim i međunarodnim časopisima i konferencijama", navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o kadrovskim pitanjima, iz UCG dodaju, da je danas pokrenut i postupak za izbor direktora Istorijskog instituta UCG, s obzirom na to da aktuelnom direktoru Radoslavu Raspopoviću, po sili zakona, prestaje radni odnos 1. decembra 2022. godine kada odlazi u penziju.

"Konkurs za izbor direktora biće objavljen u Biltenu UCG i u dnevnom listu koji se distribuira na teritoriji Crne Gore. Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

UCG navodi da je pored kadrovskih pitanja na današnjoj sjednici bilo je riječi o studentskim pitanjima, finasijskom poslovanju UCG, izvještajima o samoevaluaciji organizacionih jedinica koji su usvojeni.

"Takođe, usvojen je Nacrt Statuta društva sa ograničenom odgovornošću 'Unispektrum'. Podsjećamo, ovo društvo je osnovano na predlog stručnog tima Ekonomskog fakulteta, a baviće se pružanjem konsultantskih i naučno-stručnih usluga. 'Unispektrum' treba da doprinese iskorišćivanju intelektualnog potencijala kojim raspolaže Univerzitet Crne Gore, odnosno zaposleni na Univerzitetu i fakultetske jedinice", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: