Na proslavi Dana državnosti u Bijelom Polju i Milo Đukanović

Večeras, u okviru proslave Dana državnosti, od 20:30 časova u Centru za kulturu biće održan koncert pod nazivom “Neka pjeva Crna Gora”, na kojem će nastupiti Tanja Šeter, sa orkestrom Predraga Nedeljkovića i gosti Branka Šćepanović, Almir Martinović i Gradski hor

4225 pregleda 5 komentar(a)
Bijelo Polje (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Povodom 13. jula – Dana ustanka crnogorskog naroda i Dana državnosti u Bijelom Polju će biti održana Centralna proslava, pod nazivom "Vječna je Crna Gora".

SUBNOR i antifašisti Crne Gore i Opština Bijelo Polje organizatori su manifestacije kojom će se na prigodan način obilježiti jubilej 81 godina od Dana ustanka i početka borbe protiv fašizma.

Centralna proslava 13. jula biće obilježena svečanom akademijom u Gradskom parku sa početkom u 12 časova, kojoj će prisustvovati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

U bogatom programu aktivnosti, za ovu priliku se sprema prigodan kulturno umjetnički program sjećanja na Dan ustanka i antifašističku borbu.

"Ovom prilikom zajednički upućujemo poziv svim dobronamjernim ljudima u Crnoj Gori, svima antifašistima, svim mladim ljudima koji žele u miru da obilježe dva velika datuma, a istovremeno i dan Saveza boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, da se 13. jula nađemo u Bijelom Polju. Kroz filmske poruke prisjetićemo se slavnih dana Narodnoslobodilačke borbe, prisjetićemo se Bijelog Polja u ratnim danim i njegovih heroja", kazao je Dragan Mitov Đurović generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.

Inače, povodom Dana državnosti Crne Gore, večeras (12.jula) će od 20:30 časova u Centru za kulturu biti održan koncert pod nazivom "Neka pjeva Crna Gora", na kojem će nastupiti Tanja Šeter, sa orkestrom Predraga Nedeljkovića i gosti Branka Šćepanović, Almir Martinović i Gradski hor.

Bonus video: