Volonteri "Alfa Centra" uručili novu pomoć za socijalno ugrožene porodice

"Siromaštvo je u konstantnom porastu, neophodno je da se preduzmu hitne mjere nadležnih institucija", kazala je Marina Došen iz "Alfa Centra"

2741 pregleda 0 komentar(a)
Sa uručivanja pomoći, Foto: Alfa Centar
Sa uručivanja pomoći, Foto: Alfa Centar

U okviru svoje mjesečne akcije članovi Volonterskog kluba “Alfa Centra” uručili su pakete pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica i prehrambenih proizvoda za dvije socijalno ugrožene porodice iz Nikšića.

”Siromaštvo je u konstantnom porastu, neophodno je da se preduzmu hitne mjere nadležnih institucija. Volonteri “Alfa Centra” svakog mjeseca obilaze najugroženije sugrađane i pomažu im da prežive, u saradnji s partnerima iz biznis zajednice. Prošle sedmice postavljene su i table solidarnosti, pomoću kojih smo omogućili još jedan način da svi građani učestvuju u pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija. Trudimo se da iskoristimo sve raspoložive resurse, omogućimo održivost socijalnog servisa, koji pruža najrazličitije usluge pružanja pomoći našim sugrađanima. Spojili smo volonterizam i rad u oblasti socijalne zaštite, a mlade svakodnevno motivišemo za djelovanje u zajednici. Koristim priliku da pozovem naše sugrađane da podrže naš rad i da učestvuju u akcijama servisa ‘Acta Non Verba’”, kazala je Marina Došen iz “Alfa Centra”.

Ona je kazala da imaju izuzetnu saradnju s lokalnim institucijama u dijelu mapiranja korisnika i organizacije aktivnosti.

”Ovomjesečnu akciju smo realizovali u saradnji s Opštinom Nikšić - Kancelarijom otvorenih vrata, koja nam je dala podatke o porodicama koje su im se obratile za pomoć i nalaze se u stanju socijalne potrebe. Trudimo se da jačamo odnose s nadležnim institucijama, kako bi naši sugrađani mogli računati na punu podršku u svakodnevnim egzistencijalnim problemima. Ponosni smo što prilikom planiranja i realizacije svih aktivnosti uspijevamo obezbijediti učešće organizacija, institucija, biznis sektora i građana. Često se dešava da nam se upravo oni koji žive na margini jave sa željom i namjerom da doniraju našim korisnicima, što dovoljno govori o Nikšićanima i solidarnosti i humanosti koju svi njegujemo svakog dana, kroz ovakve i slične aktivnosti”, kazala je Došen.

Bonus video: