Đurašković čestitao 13. jul: Ovim praznikom obilježavamo našu milenijumsku državnost

Gradonačelnik Cetinja je rekao da se 13. jula sjećamo Berlinskog kongresa i formalnog međunarodnog priznanja Crne Gore i Trinaestojulskog ustanka, kada je crnogorski narod jedinstvom i slogom odlučno rekao "NE" fašističkom okupatoru

3937 pregleda 8 komentar(a)
Đurašković, Foto: TV Vijesti
Đurašković, Foto: TV Vijesti

Današnji praznik spaja dvije udaljene godine, na koje bi bili ponosni i mnogo brojniji narodi od našeg, saopštio je danas Nikola Đurašković, gradonačelnik Prijestonice Cetinje, čestitajući 13. jul - Dan državnosti Crne Gore.

On je dodao da se 13. jula sjećamo Berlinskog kongresa i formalnog međunarodnog priznanja Crne Gore i Trinaestojulskog ustanka, kada je crnogorski narod jedinstvom i slogom odlučno rekao "NE" fašističkom okupatoru.

Čestitka
foto: Prijestonica Cetinje

"Ovim praznikom obilježavamo našu milenijumsku državnost, uz duboko poštovanje prema djelima i žrtvama naših predaka, koji su za slobodu i nezavisnost domovine nesebično davali ono što najviše vrijedi: svoje živote. Njihove žrtve i besmrtna djela danas nas opominju da domovina i njena sloboda nemaju cijenu, a da se vrijednosti slobode, pravde i antifašizma moraju njegovati. Istorijsko sjećanje i ujedinjenost nad tim vrijednostima moraju biti osnove izgradnje savremenog crnogorskog društva. U ime Prijestonice Cetinje i usvoje lično ime - svim građankama i građanima Crne Gore, srećan Dan državnosti 13. jul", poručio je Đurašković.

Bonus video: