Blinken čestitao 13. jul: SAD će stajati uz Crnu Goru, kao prijatelj, partner i saveznik

"Brutalni rat Rusije protiv Ukrajine potvrđuje da svi moramo biti istrajni u odbrani slobode, što Sjedinjene Države s ponosom čine zajedno sa svojom NATO saveznicom Crnom Gorom"

2893 pregleda 3 komentar(a)
Blinken, Foto: Shutterstock
Blinken, Foto: Shutterstock

Američki državni sekretar, Entoni Blinken, u ime Sjedinjenih Američkih Država (SAD), čestitao je građanima Crne Gore Dan državnosti 13. jul.

Blinkenovu čestitku dostavila je Ambasada SAD u Crnoj Gori.

"Sjedinjene Američke Države će stajati uz Crnu Goru, kao prijatelj, partner i saveznik, dok ona napreduje na svom evroatlantskom putu i zauzima mjesto, koje joj pripada, kao punopravna članica evropske zajednice. Naše države su ujedinjene u ljubavi prema slobodi i nepokolebljivoj posvećenosti demokratiji. Dok Amerikanci rade na jačanju demokratije kod kuće i u inostranstvu, pratimo kako se multietnička demokratija Crne Gore razvija, postaje snažnija, inkluzivnija i participativnija", istakao je Blinken.

On je poručio da "ove godine obilježavamo petu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO-u".

"Brutalni rat Rusije protiv Ukrajine potvrđuje da svi moramo biti istrajni u odbrani slobode, što Sjedinjene Države s ponosom čine zajedno sa svojom NATO saveznicom Crnom Gorom. Zahvalan sam zajednicama širom Crne Gore koje su otvorile vrata izbjeglicama i pružile humanitarnu podršku Ukrajini", zaključio je Blinken.

.

Bonus video: