Joković: Antifašizam i slobodarstvo posebne su vrijednosti Crne Gore, ujedinjene u simbolici 13. jula

"Socijalistička narodna partija sa posebnim uvažavanjem poštuje sjećanje na ova dva značajna datuma naše istorije i odaje počast svim herojima palim za slobodu svog naroda"

2024 pregleda 4 komentar(a)
Joković, Foto: Luka Zeković
Joković, Foto: Luka Zeković

Antifašizam i slobodarstvo posebne su vrijednosti Crne Gore, ujedinjene u simbolici 13. jula, koji izaziva osjećaj ponosa i časti kod svakog građanina Crne Gore, poručio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, čestitajući građanima Crne Gore 13. jul, Dan ustanka naroda Crne Gore i Dan državnosti.

U saopštenju koje je medijima dostavio SNP, Joković je dodao da se "nikada neće i ne smiju zaboraviti žrtve naših predaka".

"Ostavićemo ih u amanet našim potomcima kao najveću vrijednost na koju treba da se ugledaju i za koju treba da se bore", rekao je Joković.

Ovaj datum, kaže Joković, u svijetloj istoriji Crne Gore, ima izuzetan značaj i posebnu simboliku".

"Na taj dan 1941. godine Crna Gora je prva u Evropi podigla ustanak protiv fašističkih okupatora, dokazujući da je borba za slobodu najuzvišenija dužnost i obaveza. Istog datuma 1878. godine, na Berlinskom kongresu, Crna Gora je dobila međunarodno-pravno priznanje", navodi Joković.

Zaključio je da Socijalistička narodna partija sa posebnim uvažavanjem poštuje sjećanje na ova dva značajna datuma crnogorske istorije i odaje počast svim herojima palim za slobodu svog naroda.

Bonus video: