Penzioneri pozivaju na treći protest u Bijelom Polju: Sada kada se nalazimo u najtežoj situaciji moramo biti složni

Penzioneri su poručili da će pored novih zahtjeva sjutra najaviti i najveće masovne proteste koji će se održati u Podgorici

7661 pregleda 4 komentar(a)
Sa ranijih protesta penzionera sa sjevera, Foto: Penzioneri sa sjevera
Sa ranijih protesta penzionera sa sjevera, Foto: Penzioneri sa sjevera

Penzioneri sa sjevera najavili su za sjutra (četvrtak, 12.00h) treći protest u Bijelom Polju.

"Organizacioni odbor protesta penzionera pozvao je sve penzionere i posebno građane iz Bijelog Polja, da sjutra u 12 sati svi izađu ispred Opštine Bijelo Polje, gdje se organizujue treći protest penzionera, na kojem će se ukazati na sve probleme penzionera sa kojim se susreću u Crnoj Gori i na sjeveru", navodi se u saopštenju Penzionera sa sjevera, koje su potpisali Svetozar Čabarkapa i Sadik Klimenta.

Navodi se da se penzioneri u Crnoj Gori "sada kada nalaze u najtežoj situaciji i gdje preko 60.000 njih gladuje, moraju biti složni".

"I svi zajedno rame uz rame boriti se za ono što im pripada, kao i za svoje dostojanstvo, a ne milostinju i status socijalno ugroženih. Ne smijemo da ćutimo, dolazi još gore vrijeme po penzionere, ako budemo ćutali, ugrozićemo i naše živote, a i porodice sa kojim živimo - zato sjutra u 12 sati svi zajedno ispred Opštine Bijelo Polje", piše u saopštenju.

Penzioneri zaključuju da će pored novih zahtjeva sjutra najaviti i najveće masovne proteste koji će se održati u Podgorici.

Bonus video: