Abramović Đukanoviću: Mom ocu ste uzeli karijeru, zdravlje, na kraju i život kao posljedica nepravde koja ga je snašla

"Predsjedniče Đukanoviću, ne razbacujte se moralom, jer da ga imate najmanje što bi trebalo je da podnesete ostavku obzirom da su pohapšeni najviši nosioci sudske vlasti i ekonomske elite u Crnoj Gori kojom vi gospodarite zadnjih trideset godina"

48608 pregleda 100 komentar(a)
Damjan Abramović, Foto: Privatna arhiva
Damjan Abramović, Foto: Privatna arhiva

Pravnik Damjan Abramović saopštio je danas da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović njegovom ocu uzeo karijeru, zdravlje, na kraju i život kao posljedica nepravde koja ga je snašla.

Damjan Abramović je sin Branka Abramovića, koji je bio ministar poljioprivrede u Vladi Mila Đukanovića od 1991. do 1993.

Damjan Abramović se obratio javnosti povodom intervjua koji je Đukanović sinoć dao Televiziji Crne Gore.

"Predsjedniče i građanine Đukanoviću, gledao sam donekle vaš intervju na Televiziji Crne Gore, kažem donekle jer ono gledati do kraja bilo bi vrijeđanje inteligencije svakog građanina naše zemlje. Sagledavajući kao predsjednik ili kao građanin sa pravnog i sa moralnog aspekta skora hapšenja u Crnoj Gori nijeste se sjetili slučaja ministra poljoprivrede u vašoj Vladi, Branka Abramovića, mog oca. Ja kao njegov sin, naravno uz majku i sestru proživio sam svu golgotu oca, nepravedno optuženog od strane tadašnjeg tužilaštva. Nijeste se tada razgoropadili kao sinoć na TVCG da branite njegov moralni lik iako su i ptice na grani znale da je nevin", istakao je Abramović u saopštenju dostavljenom "Vijestima".

Abramović je dodao da on i njegova porodica najbolje znaju šta znači biti nevino optužen i satanizovan od strane vlasti.

"Ja sam živio sa čovjekom kome ste uzeli karijeru, zdravlje, na kraju i život kao posljedica nepravde koja ga je snašla. I sam sam doživio da me vaši mediji označavaju kao saradnika stranih službi i crtaju mi metu. Doživio sam da budem privođen zato što drugačije mislim i zato što nijesam Crnogorac po vašim kriterijumima. Predsjedniče Đukanoviću, ne razbacujte se moralom, jer da ga imate najmanje što bi trebalo je da podnesete ostavku obzirom da su pohapšeni najviši nosioci sudske vlasti i ekonomske elite u Crnoj Gori kojom vi gospodarite zadnjih trideset godina. Takođe nije na mjestu da se razbacujete pravdom koju su ovi isti pohapšeni dijelili po mjeri vaših prijateljskih i poslovnih veza. Ne prijetite predsjedniče, ima danas u Crnoj Gori mnogo žednih pravde, koja je spora ali evo izgleda dostižna i kreće se polako ali sigurno u vašem pravcu, naravno uz puno poštovanje prezumpcije nevinosti. A što se tiče "evropske agende" ili evropskog puta za koje se požrtvovano zalažete vi i vaša partija, Crna Gora će krenuti njime onog dana kada vi završite političku karijeru. Trideset godina vlasti nije dobro ni za vas ni za narod Crne Gore", poručio je Abramović.

Bonus video: