Vuković položio vijenac na spomenik "Braći Vučinić": Svi zajedno da damo doprinos pomirenju

“Naša je dužnost da uspomenu na njih čuvamo od zaborava i prenesemo je na buduće generacije, jer će na ovakvim 'svijetlim grobovima', nesumnjivo 'iznići cvijeće' za :buduća neka pokoljenja'", poručio je predsjednik SO Nikšić

3563 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SO Nikšić
Foto: SO Nikšić

"13 jul je prilika da se podsjetimo važnosti ideala slobode i mira, kao esencijalnih pretpostavki za razvoj i napredak svakog društva", kazao je predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković prilikom polaganja vijenca na spomenik “Braći Vučinić” povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore i obilježjavanja Dana ustanka.

Vuković je, kako se navodi u saopštenju za javnost, istakao koliko je važno poštovati žrtvu Milice, Đorđija i Boška Vučinića i svih njihovih saboraca, koji su polaganjem vlastitih života ispisali jednu od najveličanstvenijih stranica naše istorije.

“Naša je dužnost da uspomenu na njih čuvamo od zaborava i prenesemo je na buduće generacije, jer će na ovakvim 'svijetlim grobovima', nesumnjivo 'iznići cvijeće' za :buduća neka pokoljenja'", poručio je predsjednik SO Nikšić.

foto: SO Nikšić

Poželii je da se u Crnoj Gori uskoro počne obilježavati datum sticanja punopravnog članstva u EU

"Da svi zajedno, bez obzira na političke, ideološke i sve druge razlike, damo doprinos pomirenju i napretku u procesu evropskih integracija", poručio je Vuković i svim građanima čestitao Dan državnosti.

Polaganju vijenca prisustvovali su i sekretarka i potpredsjednik Skupštine, Ivana Šljukić i Arsenije Lalatović.

Bonus video: